Kamp
Referat

B.93 –
— B.93

Fuld tid

-
-
Abdullah Iqbal på nye eventyr med landsholdet

Abdullah Iqbal på nye eventyr med landsholdet

Saudi Arabien med Roberto Mancini og Yaya Touré på bænken. Det må betegnes som godkendt.

Resultat: -
Spillested:
Dato:
Tilskuertal:

Abdullah Iqbal er som bekendt blevet fast inventar på det pakistanske A-landshold. Nu står den igen på VM-kvalifikationskampe. Denne gang er det Saudi Arabien, der venter torsdag 16. november, mens Tadsjikistan er modstanderen tirsdag 21. november.

Vi har interviewet Abdullah forud for de kommende landsholdsopgaver.

Hvordan forbereder du dig til kampene?

- De lokale spillere er i camp lige nu og forbereder sig til kampene.

- Personligt så forbereder jeg mig ved at holde mig i form herhjemme, men lige i øjeblikket er mit fokus på vores hjemmekamp på fredag mod Helsingør.

Hvad ser du frem til?

- Jeg glæder mig til at spille to utroligt fede kampe. Først på udebane mod Saudi Arabien og dernæst på hjemmebane mod Tadsjikistan.

- Jeg ser især frem til at kunne måle mig med spillere, der til hverdag træner med Ronaldo og Neymar.

- Og så er det heller ikke hver dag man får lov til at spille mod et hold der har slået verdensmestrene. Et hold som jeg går ud fra er blevet bedre med tilføjelse af Roberto Mancini som cheftræner og Yaya Touré som assistent.

- Nu fik jeg oplevelsen af at spille på hjemmebane i sidste landsholdspause, og det er nok at se frem til i sig selv!

Hvordan ser du mulighederne for avancement?

- Der er ingen tvivl om, at det er nogle svære kampe vi skal spille mod samtlige af holdene i vores gruppe.

- Det positive er dog, at uanset hvordan det går, så er vi sikret enten direkte kvalifikation (som nummer 1 eller 2 i guppen) eller at skulle spille kvalifikationskampe (hvis vi ender som nummer 3 og 4 i gruppen) til Asien Cup.

Er der noget, du holder særligt af på landsholdsturene?

- Det er nogle utrolige fede og lærerige ture jeg er på med landsholdet, både på og udenfor banen.

- Fællesskabet på landsholdet har en stor andel i at gøre turene så specielle som de er, og man kan tydeligt mærke at ingen er vigtigere end holdet.

- Jeg taler flydende urdu, så kommunikationen er ikke noget problem og jeg har et meget godt forhold til spillerne, som jeg også holder kontakten med når jeg kommer hjem til Danmark.

Hvordan oplever du, at landsholdsoplevelserne har gavnet din fodboldmæssige udvikling?

- Jeg synes jeg har lært en masse fodboldmæssigt af at være med landsholdet.

- Det er efterhånden et par år siden at jeg rykkede op på 1. holdet i klubben og startede på et “nyt hold”, så nu fik jeg også prøvet det efter noget tid og følte at det gik godt ift. at tilpasse sig.

- Det samme gælder spillet på banen, som er noget anderledes end måden vi spiller på i '93, så der var også en periode hvor jeg skulle tilpasse mig noget nyt. Men jeg synes det er gået godt.

- Samtidig har jeg fået nogle vilde oplevelser i forhold til tilskuertallene. For eksempel i Indien foran 23.000 tusind fans, som jeg synes har påvirket mig positivt, da jeg nu går ind til alle kampe med et godt og kontrolleret spændingsniveau.

Alle omkring klubben ser frem til at følge Abdullah i den videre landsholdskarriere og ønsker dig held og lykke til de kommende to VM-kvalifikationskampe.

Fotos: Christian Midtgaard.