Referat

B.93 – Hobro IK
Hobro IK — B.93

Fuld tid

0-1 Muamer Brajanac (60'); 1-1 Jeppe Erenbjerg (straffe, 78'); 1-2 Mathias Kristensen (86')
1-2
2-1
Ærgerligt nederlag i slutminutterne

Vi tørster i den grad efter en sejr hjemme på Østerbro Stadion i NordicBet Ligaen.

Hobro sad bedst på 1. halvleg

Statistikken var ikke ligefrem på B.93´s side før fredagens opgør mod Hobro. B.93 havde for fire hjemmekampe et point og en målscore på 1-14, Hobro havde vundet samtlige deres fire udekampe.

Det var da også gæsterne, der satte sig tungt på begivenhederne i kampens indledning. B.93 kunne slet ikke spille sig ud af de gulblusedes pres, og da vores eget presspil ikke var hårdt nok til at ryste de begavede østjyske boldspillere, var kampens første tyve minutter ren envejstrafik mod Østerbro Stadions svømmehalsende, hvor B.93 forsvarede målet.

Vi kunne prise os lykkelige for, at målmand Ari Vaporakis i øjeblikket er i storform. Uden hans heroiske præstation mellem stængerne havde de granvoksne gæster bragt sig foran med både et og to mål i denne fase af kampen.

Som halvlegen skred frem fik B.93 dog kæmpet sig bedre ind i kampen. Når vores boldspillere en sjælden gang fik spillet sig gennem Hobros kæder, var der faktisk mulighed for at true det bomstærke - men også lidt tunge - jyske forsvar, med små, fikse kombinationer.

Det resulterede i to gode muligheder, begge signeret Jeppe Erenbjerg, begge gange flade afslutninger, som Fischer i Hobro-målet fik pareret.

Alt i alt var det dog B.93, der kunne leve bedst med 0-0 ved pausen, for gæsterne havde klart mest ære af første halvleg.

B.93 kommer tilbage fra 0-1, men kontroversiel kendelse afgør kampen til sidst

Straks fra anden halvlegs start blæste gæsterne igen til angreb. B.93 havde nu endnu vanskeligere ved at holde fast i bolden end i første halvleg, så Kim Engstrøms tropper blev fastlåst i et jerngreb i og omkring eget felt.

Igen måtte vi love for Vaporakis' heltegerninger i målet – og prise os lykkelige for gæsternes manglende træfsikkerhed. Men det syntes som et spørgsmål om tid, før det ville gå galt.

Og det gjorde det da også efter knap en times spil, da gæsterne udnyttede deres styrke i luftspillet til at heade et hjørnespark fra højre på tværs af målet, hvor Muamer Brajanac kom flyvende og pandede Hobro i front.

Derpå trak ”traktordrengene” sig længere tilbage på banen for at forvalte føringen. Det gjorde de uden at blive truet overhovedet – indtil knap et kvarter før tid. Ud af det blå blev Abdullah Iqbal væltet omkuld i feltet, da han forsøgte at stige op til et frisparksindlæg fra venstre. Straffespark.

Da anfører Mouritz var skiftet ud, blev det Jeppe Erenbjergs opgave at tage vare på den uventede gave. Det gjorde han med vanlig sikkerhed. 1-1 med tretten minutter igen.

I kampens hektiske slutfase kom dommer Michael Rasmussen i centrum. Først så han sig gal på B.93-bænken og bortviste assistenttræner Emil Dyre Nielsen for brok. Dernæst dømte han – meget kontroversielt – indirekte frispark til Hobro få meter fra 93-målet, da han mente, at en bold, der sprang fra indskiftede Sebastian Clemmensens fod ned mod eget mål, var en bevidst tilbagelægning, som Vaporakis samlede op.

Nu var det Hobros tur til at tage imod en uventet gave. Fra så kort afstand kunne Mathias Kristensen dårligt undgå at sende bolden op under overliggeren.

1-2 til Hobro, og derved blev det. Naturligvis var det yderst bittert, at en sådan dommerkendelse skulle blive kampafgørende. Men ud fra spil og chancer var Hobros sejr ikke desto mindre på sin plads.

Men heldigvis har vi allerede på onsdag mulighed for at høste ny læring i kunsten at bekæmpe kronjyske kaffejern, når Hobros naboer fra Randers kommer forbi Østerbro Stadion på onsdag.

CHEFTRÆNER KIM ENGSTRØM UDTALER

- Vi er ærgerlige over vi ikke får et point i kampen.

- Det er en meget lige kamp mellem to hold der gerne vil have bolden. Vi har hver vores perioder i kampen.

- Hobro indleder bedst, men vi får spillet os ind i kampen. Vi vidste det ville blive en kamp, hvor de små marginaler ville blive afgørende og det første mål ville være afgørende.

- Det fik Hobro desværre, men jeg synes vi kommer stærkt igen efter 0-1, og får udlignet til 1-1. Dernæst ligger kampen og vipper til begge sider. Desværre blev det en lille marginal, der blev kampafgørende med scoringen imod til 1-2.

- Vi er endnu en erfaring rigere i NordicBet Ligaen og er meget fortrøstningsfulde for vores videre færd i rækken.

- Nu venter Randers i pokalen på onsdag, hvor vi vil gøre vores til at lave en overraskelse på Østerbro Stadion.

SE B.93 TV FRA KAMPEN

Se pre- og post-match interview med cheftræner Engstrøm. Vi har også Jeppe Erenbjergs straffesparksscoring set fra tribunen og B.93 TV fra den altid fine opbakning fra fansene på lægterne.

Du kan som altid se meget mere indhold fra B.93 TV på vores YouTube-kanal. Vi publicerer løbende nyt indhold - så husk at abonnere.

Du kan også følge klubben på Twitter, Facebook og Instagram. Vi dækker kampene live på Twitter og med Instagram stories.