0-1 Jeppe Dalgaard (48'); 1-1 Mikkel Mouritz (straffe, 58')
1-1
1-1
B.93 er i NordicBet Ligaen

Med 1-1 hjemme mod Thisted FC i sæsonens sidste kamp rykker klubben nu i NordicBet Ligaen.

Resultat: 1-1
Spillested:
Dato:
17/6/2023
Tilskuertal:
3.204

Så lykkedes det! Efter 18 års fravær er B.93 tilbage i den næstbedste række. Men puha, lørdagens opgør mod Thisted blev nøjagtig så stor en neglebider, som man kunne have frygtet.

På et festklædt Østerbro Stadion, hvor hele 3.204 tilskuere satte en imponerende sæsonrekord, satte B.93 sig solidt på spillet fra kampens start. Selv om det ene point rakte til oprykning, gik Kim Engstrøms tropper efter den første scoring, der kunne bringe nerverne – ikke mindst på tilskuerpladserne – i ro.

93-overtaget kastede flere gode muligheder af sig. Erenbjerg flugtede over mål, Mouritz havde et godt fladt skud, men den største mulighed tilfaldt Nicolaj Thomsen fem minutter før pausen, hvor han headede et Wæver-indlæg fra højre mod det lange hjørne. Desværre måtte han se forsøget afværget af en godt spillende Raahauge i Thisted-målet.

Selv om hjemmeholdet var klart bedst i første halvleg, var thyboerne nu ikke helt ufarlige. Et hovedstød efter hjørnespark og et godt forsøg fra kanten af feltet kort før pausen kunne have lagt en gevaldig dæmper på festlighederne. Men 0-0 stod sig til pausen.

Egentlig kom B.93 også bedst ud til anden halvleg, men i det tredje minut skete katastrofen: De rødklædte Thisted-spillere fik kombineret sig igennem i højre side. Bolden havnede hos Lucas Agesen, hvis skud fra kanten af feltet blev rettet af, så det strøg i mål uden chance for Vaporakis. Så blev der stille på Østerbro.

Heldigvis blev B.93 ikke grebet af panik, men kløede på som før pausen.

Efter godt ti minutters spil af anden halvleg opfangede Jeppe Erenbjerg en tværpasning midt på Thisteds banehalvdel og strøg straks mod mål. Raahauge stormede ud imod ham, men Jeppe fik lige nøjagtig prikket bolden forbi Thisted-målmanden, der ikke havde andet valg end at meje Jeppe ned. Soleklart straffespark. Og rødt kort til Raahauge? Nej, han slap med gult.

Sæsonens vigtigste spark skulle udføres af anfører Mikkel Mouritz. Mens hele Østerbro holdt vejret, holdt Mouritz gud ske lov nerverne i ro, og sendte stensikkert bolden fladt i nettet ved den ene stolpe. 1-1, og stadion eksploderede i jubel. Nu var vi atter i 1. division.

B.93 dominerede derefter kampen, men uden at satse alt på at skabe helt åbne målchancer. Selv om Thisted ikke så meget til bolden, var de bestemt ikke uefne, når de fik mulighederne for at kombinere på vores banehalvdel. Og så var deres indadskruende hjørnespark farlige.

Et kvarter før tid var netop en sådan hjørnesparksbold centimeter fra at blive ekspederet videre i mål, men heldigvis strøg hovedstødet snert forbi stolpen.

I slutfasen havde B.93 egentlig godt styr på kampen, men med Esbjergs 2-1-scoring mod Kolding var det bydende nødvendigt at holde 1-1.

Indskiftede Jonathan Mathys var tæt på at forløse alle 93eres lidelser, da han trak forbi Raahauge, men ak: Vinklen blev for spids, og afslutningen strøg på tværs af målet.

I kampens døende minutter satte Thisted en sidste offensiv ind med en række hjørnespark og frisparksindlæg til følge. Men selv om hele stadion sitrede af frygt for en Thisted-scoring, holdt vores solide forsvar heldigvis jyderne fra åbne chancer.

Og så – efter en overtid, der føltes årelang – fløjtede dommeren omsider af. Og B.93 kunne – endelig, endelig – juble over den oprykning, som vi har ventet så længe på.

At det skulle ske i denne sæson, hvor oprykning måske krævede mere end nogen sinde før, gør kun præstationen endnu mere imponerende og glæden og taknemmeligheden endnu større. Tak!

Vi glæder os allerede til næste sæson – i 1. division!

Udtalelse fra cheftræner Kim Engstrøm

– En kæmpe forløsning at høre slutfløjtet i dag og kunne se den glæde og jubel der var overalt på Stadion. Det har været en lang og hård sæson på mange måder.

- Vi har lige fra starten af sæsonen ligget med helt fremme. Når vi så selv kunne afgøre oprykningen på hjemmebane i sidste runde foran så mange tilskuere på Østerbro Stadion kunne vi ikke få det bedre.

- Kampen i dag var ikke ret god fra vores side. Den var fuldstændig fyldt med nerver, så vi fik aldrig spillet os særlig gode. Men det har alle glemt i morgen eller allerede i aften for vi sikrede os oprykningen.

- I min tid i B.93 er det for hver dag jeg har været her, gået mere og mere op for mig hvor stor denne klub egentlig er. En klub med en glorværdig historie, en klub der har så stor betydning for rigtig mange mennesker rundt i hele Danmark. Ikke kun på Østerbro.

- Nu har vi været med til at skrive endnu et kapitel i historiebøgerne og sikke et kapitel. Tak til alle i og omkring B.93. Denne oprykning har vi alle fortjent.