Referat

B.93 – Næstved HG
Næstved HG — B.93

Fuld tid

0-1 Rebeka Winther (45+1'); 1-1 Julia Hjørlunde (57'); 1-2 Rebeka Winther (59'); 2-2 Louise Ringsing (65'); 3-2 Louise Ringsing (straffe, 105')
2-3
3-2
B.93 måtte se sig slået i pokalgyser

Forårets første store kamp på Ardagh Arena endte med et snævert nederlag i forlænget spilletid på 3-2 til Næstved HG.

Ikke oplyst

B.93’s bedste kvindespillere var endelig tilbage i aktion i en betydende kamp lørdag 9. marts, hvor forårspremieren bød på, hvad der skulle vise sig at blive en vaskeægte pokalgyser på Ardagh Arena mod vores ligarivaler fra Næstved HG.

Senest mødte vi de sydsjællandske værter ad to omgange tilbage i efteråret, hvor første kamp endte med en udesejr til 93’erne på 3-1. Næstved spillerne tog dog alle tre point i en 2-0-sejr, da de to måneder senere gæstede Svanemølleanlægget. Et dramatisk opgør der bl.a. bød på en række gule kort, to røde og et straffespark.

AFDÆMPEDE FØRSTE 45 MINUTTER I NÆSTVED

Cheftræner Peer Lisdorf, der i dagens anledning havde sin første officielle kamp i spidsen for B.93, havde da også udtaget fire af vinterens nytilkomne spillere til dagens pokalkamp. Det skulle desuden vise sig, at alle fire også fik deres officielle debut fra starten af kampen, da henholdsvis Büsra Barut, Caroline Nicolaisen, Málfríður Eiríksdóttir og Sandra Olabi alle havde fundet vej til dagens startopstilling.

Der var dog knap så meget dramatik de første 45 minutter af eftermiddagens pokalbrag, for på trods af nogle enkelte angrebssituationer, var der ingen af de to hold, der for alvor formåede at dirke modstanderens forsvar op.

Vi var også kun få sekunder fraat kampens dommer, Benjamin Helm Svedborg, fløjtede til pause, da 93’erne endelig fik hul på bylden samt den perfekte start på kampen og foråret - og hvem anden end Rebeka Winther. Skarpretteren, der var noteret for hele 23 scoringer i efteråret, stod selvfølgelig for forårssæsonens første scoring, flot assisteret af Mille Bech i en hurtig omstilling, og så kunne B.93 gå til pause kort efter med en snæver føring.

EN RUTSJEBANETUR BONBON-LAND VÆRDIG

Ved starten af 2. halvleg havde cheftræner Lisdorf foretaget en enkelt ændring, ind på banen var Leila Moçambique kommet til fordel for debutanten Büsra Barut, men til trods for fornyet energi, var det desværre værterne, der kom bedst fra start i anden halvdel af kampen.

11 minutter efter spillerne var kommet tilbage fra pausen, var det Næstveds Julia Hjørlunde, som efter et hjørnespark fik sidste berøring på bolden, og så var der udlignet på Ardagh Arena.

Det holdt kun ganske kort for Næstved HG, for Rebeka Winther var, ej overraskende, bestemt ikke færdig med at brillere i dagens kamp. Knap to minutter efter hjemmeholdets udligning, var det nemlig Winther, der fik netmaskerne til at blafre på ny med et flot langskud fra distancen, og så var 93’erne tilbage i førersædet.

Men som var det en rutsjebanetur i det nærtliggende BonBon-Land fortsatte pokaldramaet med op- og nedture. Blot seks minutter efter Winthers andet føringsmål, var det nemlig Næstveds nummer 9, Louise Ringsing, der kunne udligne for de hvid-grønne værter, og så var det status quo på ny.

Som halvlegen skred frem, blev der foretaget en håndfuld ind- og udskiftninger, men til trods for friske kræfter på banen, var der ingen af holdene der kunne finde den afgørende scoring, der kunne give videre avancement, og så var forlænget spilletid en realitet, da dommer Svedborg fløjtede af efter de 90 minutter plus det løse.

AFGØRENDE STRAFFESPARK TIL SLUT

Da kvartfinalerne i Gjensidige Kvindepokalen skal afgøres over en enkelt kamp, havde spillerne derfor 2x15minutter til at finde en vinder og dermed en semifinalist, hvis altså ikke det hele skulle ende ud i en altafgørende straffesparkskonkurrence.

Det begyndte da så småt også at ligne, at der måtte tyes til en afgørelse fra 11-meter-pletten, men godt som man nærmede sig banehalvdelsskiftet efter de første 15 minutter af den forlængede spilletid, blev en Næstved HG spiller sendt i græsset midt i 93'ernes målfelt, og så kunne det altså alligevel betyde, at vi skulle finde en afgørelse på straffespark.

Sparket fra de 11 meter skulle målscoreren til 2-2, Louise Ringsing, tage sig af. Samme opgave blev hun også betroet tilbage i oktober, da Næstved HG, som nævnt, vandt 2-0 på Svanemølleanlægget. Denne gang skulle det vise sig, at hun var akkurat lige så træfsikker fra straffesparkspletten som ved seneste møde, og hun kunne dermed bringe hjemmeholdet foran for første gang i opgøret.

B.93 forsøgte sig at presse på for udligningen i de sidste 15 minutter af kampen, hvor vi også fik et glædeligt gensyn med Sara Grønhøj, der var tilbage i sin første betydningsfulde kamp siden hendes skade i efteråret.

Men mere blev det simpelthen ikke til lørdag eftermiddag på Ardagh Arena, og 93’erne måtte derfor se sig besejret og endegyldigt slået ud af Gjensidige Kvindepokalen i denne omgang.

Der er heldigvis ikke længe til, at B.93 skal i aktion igen, da vi allerede på lørdag 16. marts får besøg af OB Q på Svanemølleanlægget, hvor der bliver taget hul på den spændende kvalifikationsrække til Gjensidige Kvindeliga.

CHEFTRÆNER PEER LISDORF UDTALER

- Vi missede en stor chance for en semifinaleplads i pokalen efter en hård fight mod Næstved.

- De lykkedes godt med hård fight på andenboldene i nærkampene efter lange direkte bolde. Især fra 2. halvlegs start med vind i ryggen og en mere ujævn græsbane.

- De var gode til at udnytte deres muligheder på vores tvivlsomme beslutninger i afgørende situationer, som giver dem flere farlige hjørnespark, hvoraf de scorer på et af dem.

- Vi giver dem desuden et straffespark i omkampen, hvor vi godt kunne have afværget det inden situation opstod.

- Efter en intens start får vi god kontrol og spiller bolden godt rundt med nogle gode kombinationer. Vi kommer til gennembrud i siderne og gode indlæg og afslutninger.

- I slutningen af 1, halvleg lykkes vi med at komme afsted i en omstilling efter lavt pres og Rebeka scorer flot til 1-0.

- Selv om de bringer sig på 1-1 efter et hjørnespark kommer vi hurtigt foran 2-1 på ny af Rebeka med et flot langskud.

- De lykkes så med vinden i ryggen at trykke os tilbage i 2. halvleg og får udlignet på en omstilling, så vi går i forlænget spilletid.

- Vi har ikke kontrol mere efter flere ind- og udskiftninger. Leila må desværre gå ud med en skade. Så det bliver meget stresset spil og fight fra begge hold inden Næstved afgør kampen på et straffespark.

- Meget skuffende for vi har mange gode spillere og en god trup, så når vi overholder aftaler og udnytter pladsen hos modstanderen og tager gode beslutninger, så er vi virkelig gode.

- Det skal vi tage med os ind i kvalifikationsspillet, som starter på lørdag imod en af rækkens favorithold fra OB Q.