Kamp
Referat

B.93 – Næstved Boldklub
Næstved Boldklub — B.93

Fuld tid

0-1 Mikkel Mouritz (8')
1-0
0-1
Det perfekte modsvar

Det perfekte modsvar

Tirsdag aften fik B.93 revancheret forriges runde nederlag til FC Fredericia, da anfører Mikkel Mouritz blev matchvinder på Tintshop Park.

Resultat: 1-0
Spillested:
Tintshop Park
Dato:
22/8/2023
Tilskuertal:
1.423

EFTER KOLLAPS: DET PERFEKTE MODSVAR

En af ændringerne for oprykkerne fra B.93 i forhold til sidste sæsons 2.division og det nye liv i den næstbedste række er, at man indimellem må igennem to kampe på en uge. Tyskerne kalder det ”Englische Woche”, altså en engelsk uge, fordi de engelske hold igennem mange år har haft et kampprogram, som har krævet to kampe i samme uge.

Sjældent har en ”engelsk uge” været mere belejlig end denne tirsdags opgave for B.93, som jo kollapsede fuldstændigt i fredagens 0-5-nederlag til Fredericia.

Med træner Kim Engstrøms ord var det således eminent timing, at man allerede tirsdag havde mulighed for at rette op på miseren med en kamp i Næstved. Træneren havde rystet posen, både for at signalere at indsatsen i anden halvleg mod Fredericia ikke var i orden, men også fordi førstekæden var ramt af en række skader og karantæner.

Både målmand Michael Falkesgaard og Nicolaj Thomsen var således fraværende sammen med Jacob Egeris, som jo så rødt fredag aften.

Men der blev i sandhed rettet op straks fra start! Med fire ændringer, i forhold til start-elleveren mod Fredericia, virkede gæsterne skarpslebne fra dommer Simon Rasmussens første fløjt.

Allerede efter otte minutter forsøgte anfører Mikkel Mouritz sig i feltet efter oplæg fra Tammer Bany, og med lidt hjælp fra en usikker målmand, Nicklas Dannevang, kunne anføreren gøre det til 0-1 med sin første sæsontræffer i ligasammenhæng.

I det hele taget var det gæsterne, som var bedst på bolden i første halvleg, og med lidt mere skarphed havde det været fortjent, hvis der havde stået 0-2 ved pausen. Eksempelvis var Tammer tæt på scoring tre minutter før pausen, da en ellers velment tværpasning ikke ramte en holdkammerat.

MINDRE FRIT I ANDEN HALVLEG

Næstved tiltvang sig overtaget efter sidebyttet, og fem minutter inde var det tæt på en udligning, men udbyttet stod ikke mål med anstrengelserne for de kriseramte sydsjællændere, som ellers havde vundet de seneste 8 indbyrdes møder med B.93.

Lidt senere var det i stedet Antonio Bustamante, som var tæt på sin første træffer i den hvide trøje, siden skiftet fra Thisted, men denne gang viste Nicklas Dannevang klassen og diskede op med en flot redning.

Næstved havde bolden mest i anden halvleg, mens 93’erne virkede mere låste. Til gengæld var man farlige på dødbolde, og fem minutter før tid var Mikkel Mouritz tæt på at blive dobbelt målskytte med et flot frispark, som Dannevang dog stod i vejen for.

Mere blev det ikke til, og krisen kradser nu for alvor hos de grønblusede, som kun har skrabet et enkelt point til sig i sæsonens første fem kampe.

Og så var man tilmed ved at få sin maskot ”Jæver fra Næver” udvist (!), da den efter linjedommerens opfattelse kom lidt for tæt på banen. Når den slags sker, ved man, at det har været en dårlig aften på kontoret ...

Til gengæld var der god grund til at synge lidt ekstra højt med på sejrssangen i omklædningsrummet, hos B.93, som med sin anden sæsonsejr, og i alt 7 point, nu har sneget sig op midt i rækken.

Med nyvunden selvtillid er der derfor realistisk grund til at håbe på den første hjemmesejr siden oprykningen, når FC Vendsyssel gæster Østerbro Stadion lørdag eftermiddag.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Jeg er super stolt af drengene i dag. Vi spiller en fremragende kamp på mange parametre.

- Første halvleg løser vi rigtig stærkt. Vi havde lagt en meget klar plan for hvordan vi skulle gribe det an. Den plan udførte spillerne super godt. Vi sidder fuldstændigt på halvlegen, bedømt på spil og chancer.

- I anden halvleg bliver det mere en kamp hvor vi skulle fighte og krige den hjem på grund af flere rokeringer undervejs.

- Først bliver vi ramt i første halvleg af at Niels må gå ud med en skade, efter at have spillet fremragende med stor ro i sit spil i dag. Dernæst må både Antonio og Abdullah udgå med skader allerede indenfor det første kvarter af anden halvleg. Og så havde vi brugt de spilstop vi må lave i kampen til indskiftninger, så de sidste skulle spille kampen til færdig.

- Hvilket vi må sige de gjorde. Alle fightede kampen ekstremt flot hjem i dag.

- Vi får aldrig rigtig sat spillet i anden halvleg, men det skyldes klart de rokeringer vi må lave undervejs.

- Kæmpe stor ros til de spillere der greb chancen i dag, hvor vi var uden et par af dem, der ellers normalt ville have spillet grundet skader og karantæne.

- Vi stod sammen som hold, med fight og hårdt arbejde specielt i anden halvleg, men ikke mindst rigtig flot spil i første halvleg, hvor Næstved havde svært ved at lukke ned for os. I anden halvleg kan vi lukke kampen tidligt, da Antonio har halvlegens største chance med en friløber.

- Vi er glade for sejren. Den er nydt tirsdag aften og så begynder vi fra i dag onsdag at kigge frem mod Vendsyssel FF, der venter på lørdag hjemme på Østerbro Stadion, hvor vi skylder vores fantastiske fans en god succes oplevelse.

Se B.93 TV fra kampen

Se pre- og post-match interview med cheftræner Engstrøm.

Du kan som altid se meget mere indhold fra B.93 TV på vores YouTube-kanal.

Husk du også kan følge klubben på Twitter, Facebook og Instagram.

Holdet på banen

Aris Vaporakis

Emil Møller
Emil Christensen
Abdullah Iqbal (ud 61')
Daniel Thøgersen

Niels Morberg (ud 35')
Andreas Heimer
Mikkel Mouritz

Antonio Bustamante (ud 56')
Tammer Bany (ud 61')
Jeppe Erenbjerg

På bænken

Victor Schönewolf-Greulich
Sebastian Kroner
Ruben Minerba (ind 61')
Osvald Søe (ind 61')
Søren Sørensen
Gustav Frederiksen
Fisnik Isaki (ind 35')
Emmanuel Ogude (ind 56')
Jonathan Mathys

Kampreferat: Henrik Hvillum.
Fotos: Christian Midtgaard.