Referat

B.93 – FC Fredericia
FC Fredericia — B.93

Fuld tid

0-1 Tammer Bany (9'); 0-2 Tammer Bany (22'); 0-3 Ahmed Daghim (27'); 0-4 Jeppe Erenbjerg (50')
4-0
0-4
Et svendestykke på Monjasa Park

Tammer Bany scorede de to første, Ahmed Daghim afsluttede et formidabelt angreb og 150-kamps-jubilar Jeppe Erenbjerg hamrede en frisparksperle ind efter 50 minutter.

MÅLFEST I FREDERICIA: B.93 VINDER FOR 2. KAMP I TRÆK

Det, der lignede en benhård overlevelseskamp i NordicBet Ligaen for blot en uge siden, er nu vekslet til fornyet optimisme. Således vandt østerbroklubben for anden spillerunde i træk, da det på et forblæst Monjasa Park i Fredericia blev til en formidabel 4-0 sejr.

Efter den forløsende sejr over FC Helsingør hjemme på Østerbro Stadion i sidste weekend (sæsonens første hjemmesejr), kom dagens gæster i bogstavelig forstand blæsende ud til torsdagsopgøret, som af tv-mæssige årsager var en tyvstart på 17. spillerunde.

Allerede efter otte minutters spil fandt anfører Mikkel Mouritz sin holdkammerat Tammer Bany, som med sit andet sæsonmål kunne placere bolden forbi Fredericia-keeperen Frederik Mehder til en tidlig føring.

Det blev startskuddet til en veritabel opvisning af det gæstende mandskab, og små ti minutter senere var det tæt på at Jeppe Erenbjerg kunne have fordoblet føringen efter en elegant dribletur og en fornuftig afslutning. Minuttet senere bankede Tammer Bany nok engang på efter oplæg af Mouritz, men Frederik Mehder havde et fast greb om kuglen denne gang.

Men fire minutter senere gik den ikke længere for Fredericia-keeperen, som måtte kapitulere overfor en veloplagt Bany, som med hjælp fra både Mouritz og en lille smule Andreas Heimer blev dobbelt målskytte.

Trods de to mål var det faktisk Fredericia, som havde mest boldbesiddelse, men omstillingsspillet viste sig at være et effektivt våben for Kim Engstrøms udvalgte.

Efter 28 minutter var den ”gal” igen i hjemmeholdets bagerste geledder, for denne gang vekslede Tammer Bany rollen som målskytte ud med titlen som oplægger, da han gjorde forarbejdet for Ahmed Daghim, som med en flot afslutning fra kanten af feltet kunne gøre det til 3-0 med sit allerførste mål i landets næstbedste række. Tammer Bany og Daniel Thøgersen kombinerede desuden brillant på midten af banen i sekvensen før Banys assist til Daghim.

Man skulle helt hen til kampens 36. minut, før B.93-keeper Michael Falkesgaard måtte arbejde lidt for daglønnen, men nogen reel trussel var Fredericia-forsøget dog ikke.

Anderledes nærgående var værterne dog tre minutter før pausen, da først Daniel Thøgersen, og siden Ahmed Daghim med et graciøst saksespark (!) forhindrede en reducering.

PAUSE-TE I EFTERÅRSSTORMEN

Det var noget nær en perfekt første halvleg, da dommer Michael Rasmussen fløjtede til en velfortjent omgang pause-te i efterårsstormen, og hvis man troede, at B.93 ville søge læ i anden halvleg, måtte man tro om igen, for allerede fem minutter efter sidebyttet suste bolden i Fredericia-målet for fjerde gang.

Denne gang var det 150-kampsjubilaren Jeppe Erenbjerg, som fra laaaaang afstand kanonerede kuglen i nettet direkte på frispark. Det var anden uge i træk, han kom på måltavlen, og for tredje gang i alt i NordicBet Ligaen.

Herefter forløb godt 20 minutter uden nævneværdige begivenheder, hvorefter førnævnte Erenbjerg var millimeter fra at blive dobbelt målstykke og øge til 5-0, men her må man rose målmand Mehder for at være god i duellen mand-til-mand, da han snuppede Erenbjergs forsøg.

Ret beset var det den sidste bemærkelsesværdige begivenhed i kampen, som dog blev afsluttet med en fin gestus af cheftræner Kim Engstrøm, da han pillede målscorer og jubilar Erenbjerg ud til sidst. Sebastian Kroner afløste ham, men reelt skete der ikke mere, inden dommer Michael Rasmussen fløjtede af efter fem tillægsminutter.

Bøtten er vendt for B.93, som nu har vundet de seneste to kampe med en samlet score på 6-0, så optimismen har tydeligvis fået fat i spillerne for alvor.

Det kan sågar blive tre på stribe i næste weekend, når man møder med-oprykkerne Kolding IF på Autocentralen Park i kalenderårets sidste arbejdsopgave.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- I dag fik vi den skalp, vi har jagtet mod et af topholdene.

- Vi har igennem længere tid leveret gode præstationer, hvor det har været lige ved både i Aalborg og Vendsyssel med point på udebane imod et top 6 hold.

- Det var en super flot gennemført kamp af spillere og stab. Vi var meget afklarede på hvordan kampen skulle gribes an og hvor vi kunne ramme Fredericia.

- Vi overmatcher dem fuldstændigt de første 30 minutter, hvor vi hele tiden er over dem.

- Vi laver i den periode tre flotte mål. Specielt målet til 3-0, der starter nede ved Falkes i målet og slutter på en super afslutning af Ahmed.

- Vi snakkede i pausen om at kampen ikke var afgjort og at vi skulle jagte målet til 4-0, samtidig med at vi skulle arbejde sindssygt hårdt i de sidste 45 minutter. Så vi kunne få de tre point med hjem til Østerbro.

- Scoringen kom tidligt, så kampen reelt var afgjort og spillerne stod virkelig sammen kampen igennem. Der var hele tiden opbakning. Hvis man blev sat, så var der en anden der reparerede.

- Nu skal vi jagte endnu flere sejre. Det kommer med gode præstationer. Dem har vi sat flere sammen af over en længere periode. Det er første gang vi har vundet to kampe i streg i NordicBet Ligaen.

B.93 på sociale medier

Husk du kan følge klubben på X, Facebook, Instagram og YouTube, hvor du altid finder masser af live dækning, B.93 TV og behind-the-scenes dækning af kampene.