Kamp
Referat

B.93 – AC Horsens
AC Horsens — B.93

Fuld tid

1-0 Jeppe Erenbjerg (1'); 1-1 Marinus Larsen (42'); 2-1 Jeppe Erenbjerg (straffe, 55'); 3-1 Sebastian Clemmensen (61'); 3-2 Jashar Beluli (89')
3-2
2-3
Flot afslutning på grundspillet

Flot afslutning på grundspillet

Jeppe Erenbjerg nettede to gange og Sebastian Clemmensen satte 3-1 målet i netmaskerne på Østerbro Stadion.

Resultat: 3-2
Spillested:
Østerbro Stadion
Dato:
16/3/2024
Tilskuertal:
1.828

Til grundspillets sidste kamp mod Superliga-nedrykkerne Horsens stillede B.93 med samme startopstilling som i sidste uges kamp i Hobro, hvis man ser bort fra, at unge Osman Addo for første gang fik chancen i startopstillingen på venstrefløjen.

Men det skal man absolut ikke se bort fra, for Addo kom øjeblikkeligt i begivenhedernes centrum. I kampens første minut var han involveret i et smukt angreb over venstre flanke. Daniel Thøgersen sendte bolden fladt på tværs til Jeppe Erenbjerg, der efter et enkelt træk sendte kuglen fladt i mål fra kanten af feltet med et hårdt og præcist skud. Da var der spillet 53 sekunder.

Jeg skal da love for, at vi fik en flyvende start på den første kamp på Østerbro Stadion i 2024.

Gæsterne fra Horsens kom sig dog hurtigt over 93ernes drømmestart. Der gik ikke længe, før ”Den gule fare” – i dag klædt i sort – rullede flere smukt gennemspillede angreb ned mod 93-målet. B.93 måtte love for en veloplagt Michael Falkesgaard, der diskede op med et par redninger af høj klasse.

Bortset fra Jeppe Erenbjergs gode frisparksforsøg, som Horsens-målmand Delac måtte parere til hjørne, havde B.93 ikke meget at byde på i første halvleg efter føringsmålet. Forholdene var heller ikke nemme: En strid vind blæste på langs ad banen, som virkede knoldet og tung.

Og så må vi ikke glemme, at østjyderne spillede en glimrende første halvleg. Det var tydeligt, at de var meget opsatte på at vise sig fra deres bedste side over for deres nye træner Claus Troelsen, der tidligere på ugen erstattede fyrede Joakim Persson. I perioder kombinerede ”Den gule fare” så kvikt, at 93-forsvaret havde problemer med at hænge med.

Det var derfor helt i orden, at Horsens fire minutter før pausen fik udlignet. På et frispark lidt uden for feltet midt for mål skruede Marius Larsen smukt bolden over muren og op i det ene hjørne langt uden for Falkesgaard rækkevidde. 1-1 ved pausen.

Havde gæsterne forsat det gode spil efter pausen, ville det nok kun have været et spørgsmål om tid, før de havde bragt sig i front. Men det gjorde de ikke. For B.93 kom ud i til anden halvleg i en forbedret version, hvor vores midtbane nu begyndte at bremse gæsternes angreb, før de alvor blev farlige.

I stedet blev 93erne farlige i den anden ende.

En helt ustyrlig Jeppe Erenbjerg sprintede af sted på venstre flanke, og da han var nået ind i feltet og tog et af sine karakteristiske træk ind i banen, blev han væltet omkuld af en forsvarer.

Straffespark, som han selv tog sig af. Med vanlig sikkerhed sendte han stensikkert bolden i mål ved den ene stolpe til venstre for Delac. Ja tak, Jeppe!

Og minsandten om ikke et ekstremt effektivt 93-hold øgede føringen seks minutter senere: Efter en blottelse i Horsens-forsvaret slap Sebastian Clemmensen igennem i højre side af feltet. Egentlig blev der begået straffe imod ham, men han holdt sig på benene og fik halvt liggende bugseret bolden i mål mellem et par Horsens-forsvarere, der desperat forsøgte at redde situationen. 3-1!

Det var tydeligt, at dette ”dobbeltslag” gjorde ondt på Horsens. Mens B.93 smukt spillede tiden af uret, fik Horsens slet ikke gang i det smukke angrebsspil i anden halvleg.

Og når de så nærmede sig 93-feltet, kom de ikke forbi en stærk 93-defensiv. For eksempel leverede Abdullah Iqbal en ny pragtkamp i midterforsvaret.

Horsens fik dog reduceret kort før tid. Et skud fra Jashar Beluli blev uheldigt rettet af, så bolden sejlede ind bag Falkesgaard.

Men rigtigt tæt på udligning kom gæsterne heldigvis aldrig. Og B.93 kunne juble over en ny, imponerende sejr.

Den blev grundlagt på en smukt gennemført anden halvleg efter en svær første halvleg mod en dygtig modstander, som med det spil, de viste før pausen egentlig burde være at finde i oprykningsspillet.

Dermed afsluttede vi grundspillet med 17 points i de sidste syv kampe. Dybt imponerende. Vi kan slet ikke vente med at komme i gang med nedrykningsspillet.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Nej, hvor var det dejligt at være tilbage på Østerbro Stadion. Der er simpelthen bare noget unikt over vores hjemmebane. Den opbakning fra Terrassen er helt speciel.

- Vi får en super start på kampen med scoringen ved Jeppe. Vi vidste AC Horsens ville komme ud med stor energi fra starten, efter deres trænerskifte, så det handlede om at tage deres tryk fra med det samme.

- Desværre fik scoringen til 1-0 nærmest den modsatte effekt på os selv: Vi haltede efter på alle parametre. Vi overlod alt for meget initiativ til AC Horsens i første halvleg. Vores spil med bolden var ikke godt nok og vi var for dårlige i presset.

- Så det var fortjent at AC Horsens fik udlignet inden pausen.

- Ovenpå 1. halvleg må jeg virkelig rose spillerne for den 2. halvleg vi leverede. Vi var meget mere i kontrol i anden halvleg.

- Vi får i pausen justeret vores positioner på holdet når vi var på bolden, hvilket skabte en helt anden ro i vores eget spil, på trods af en kraftig modvind.

- Vi får sat tryk på AC Horsens med en fremragende start efter pausen. Så 2. halvleg var mere eller mindre i fuld kontrol.

- I dag stillede vi med en startopstilling, hvor syv ud af de 11 spillere alle er opdraget på vores eget akademi, hvilket er meget imponerende. Der findes ikke en klub i de to øverste rækker i Danmark, der spiller med så mange af egen avl i startopstillingen.

- Kæmpe cadeau til det store stykke arbejde, som vores akademi har gjort gennem mange år.  

- Nu er vi færdige med grundspillet. Vi er for alvor stemplet ind i NordicBet Ligaen, hvor vi har hentet 28 point i 22 kampe.

- Imponerende nok er de sidste 17 point hentet i de sidste syv kampe, hvor vi er ubesejrede.

- Folk var efter os i løbet af efteråret, da vi på et tidspunkt var uden sejr i seks kampe, og ikke havde nogle sejre på hjemmebane.

- Alle omkring holdet vidste, at det ville kræve lidt tilvænning at spille i NordicBet Ligaen. Vi må konstatere, at det har vi nu for alvor vænnet os til.

- Nu glæder vi os til en lille landskampspause, inden vi tager hul på slutspillet i forbindelse med påsken.

B.93 på sociale medier

Følg klubben på X, Facebook, Instagram og YouTube.

Husk at abonnere på B.93's YouTube kanal, så får du notifikationer når der er nye B.93 TV videoer.

Se fx pre-match interview med cheftræner Kim Engstrøm og opvarmningssekvenser fra AC Horsens kampen.

HOLDET PÅ BANEN

Michael Falkesgaard

Emil Møller
Osvald Søe
Abdullah Iqbal
Daniel Thøgersen

Niels Morberg (ud 72’)
Mikkel Mouritz

Jeppe Erenbjerg (ud 87’)
Nicolaj Thomsen (ud 87’)
Osman Addo (ud 60’)

Sebastian Clemmensen (ud 72’)

PÅ BÆNKEN

Aris Vaporakis
Ahmed Daghim (ind 60’)
Jonathan Mathys (ind 72’)
Andreas Heimer (ind 72’)
Tobias Blidegn (ind 87’)
Fisnik Isaki (ind 87’)
Emil Christensen
Gustav Højbjerg
Jacob Egeris

Kampreferat: Mads Mazanti.
Fotos: Christian Midtgaard.