Referat

B.93 – F.C. København
F.C. København — B.93

Fuld tid

1-0 Jeppe Erenbjerg (25'); 2-0 Jacob Egeris (31'); 1-2 Jordan Larsson (50'); 2-2 Diogo Gonçalves (52'); 3-2 Jordan Larsson (83')
2-3
3-2
Flot indsats og 2-0 føring var ikke nok til sejr mod FCK

Cheftræner Kim Engstrøm roser spillernes mod til at udfordre F.C. København-spillerne.

Ikke oplyst

Trods en drømmestart og føring på 2-0 efter en halv time måtte B.93 alligevel indkassere et 2-3 nederlag til F.C. København i tirsdagens træningskamp på Frederiksberg. Jeppe Erenbjerg og Jacob Egeris var målskytter for Østerbro-klubben.

Det startede ellers perfekt for det gæstende mandskab, som benyttede landskamppausen til at pudse formen af mod de regerende danske mestre.

Enhver fodboldtræner siger til sine spillere, at de skal være klar fra start, og det havde cheftræner Kim Engstrøm tydeligvis gjort til B.93'erne. Allerede efter 7 minutters spil blev Sebastian Clemmensen således sendt i dybden, men Kamil Grabara var først på bolden.

Selv om dagens værter havde bolden mest, virkede B.93-spillerne godt organiserede, så det var svært for favoritterne at spille sig frem til målchancer.

Alligevel var det tæt på, at en ellers velspillende Michael Falkesgaard blev overlistet efter 17 minutters spil, men han fik dog sendt bolden ud til hjørnespark.

Efter 25 minutter viste Nikolaj Thomsen prøver på sine uomtvistelige fodboldevner og kælne boldbehandling, da han med en regulær sukkerbold fandt Jeppe Erenbjerg, som fortsatte sin gode målform efter to træffere i divisionskampen mod AC Horsens senest.

Og minsandten om ikke samme Erenbjerg var tæt på at blive dobbelt målskytte blot fire minutter senere, da hans forsøg besluttede sig for at ramme stolpen i stedet for at gå i mål.

Ærgrelsen over den forspildte chance varede dog kun kort, for knap to minutter længere henne i kampen kunne Jacob Egeris stige til vejrs og heade bolden forbi Grabara og fordoble føringen til 2-0. Den 33-årige forsvarer kvitterede med en flot hovedstød og passerede Kamil Grabara til en fortjent føring til udeholdet.

Faktisk ejede B.93 resten af første halvleg, og to minutter før pausefløjtet var det tæt på, at Jeppe Erenbjerg kunne have gjort det til 3-0. Flot opspil, men chancen blev forpasset, og det viste sig at blive kostbart, efter de to hold havde byttet side i det kølige, men solrige forårsvejr.

FCK skruede bissen på

Aris Vaporakis fik chancen i stedet for Michael Falkesgaard efter pausen, og han fik i den grad travlt, straks han var kommet på banen. FCK’erne skruede bissen på, og efter henholdsvis seks og syv minutters spil i anden halvleg blev tomålsføringen sat over styr.

Først udlignede Jordan Larsson, og minuttet efter var Diogo Goncalves på pletten, og så stod der pludselig 2-2.

Det rystede naturligt nok B.93’erne, som gav flere chancer væk end i første halvleg mod superligaprofilerne. Således måtte Vaporakis i aktion to gange kort efter de to scoringer, og han viste sikre hænder, mens det var trængselstider for det gæstende forsvar.

Generelt var F.C. København-spilerne stadig dominerende, men en veloplagt Vaporakis var spillet varm, mens markspillerne begyndte at vise de samme besnærende takter som i første halvleg. Dog uden scoringer til følge, og som bekendt skal man jo score på sine chancer i fodbold.

Det var Top 3-holdet fra Superligaen bedre til end nr. 8 i NordicBet Ligaen, for med godt syv minutter tilbage afgjorde Jordan Larsson kampen til hjemmeholdets fordel med sin anden træffer for dagen, og selv om B.93-spillerne fik presset den indskiftede målmand Runar Runarsson, udeblev udligningen til sidst.

Trods nederlaget var der masser af positive ting at tage med hjem til Østerbro. Cheftræner Kim Engstrøm fik afprøvet næsten to hele hold, da kun Emil Christensen, Daniel Thøgersen og Nikolaj Thomsen fik fuld spilletid. Holdets unge talenter fik ligeledes målt deres niveau på den højest mulige hylde.

Nu venter så ti kampe i nedrykningsspillet i NordicBet Ligaen, hvor B.93 på mandag (2. påskedag) ude mod Hillerød skal forsøge at udbygge den flotte stime på syv kampe i træk uden nederlag - med fem sejre og to uafgjorte - og 14 points ned til nedrykningsstregen.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Det blev en rigtig god testkamp for os, hvor vi blev udfordret af et meget stærkt FCK hold, der er vant til at spille i et højere tempo end os.

- Det var vigtigt for os at vi turde spille vores eget spil også mod så stærk en modstander.

- Stor ros til alle spillere for kampen igennem at spille vores spil. Vi havde modet til at udfordre FCK på bolden, så vi fik længere faser på bolden, og vi vekslede med at udfordre på presset.

- Vi stod godt imod det tryk, som FCK i perioder fik lagt på os, hvor vi forsvarede godt i feltet.

- Vi laver to rigtig flotte mål i første halvleg. En super dybde bold fra Thomsen til Jeppe, der sikkert udplacerede Grabara i FCK-målet Og en flot indøvet hjørnesparkskombination, hvor Egeris steg uimodståeligt til vejrs.

- 2. halvleg skruede FCK endnu mere op for tempoet og vi fik ikke sat lige så godt spil sammen i længere perioder, men vi spillede med kampen igennem på vores præmisser.

- Vi vidste i dag endnu engang hvor meget vi har rykket os siden vores oprykning til NordicBet Ligaen sidste sommer.

- Vi mødte i juli 2023 Brøndby IF i en træningskamp og tabte 7-1. I vinter var vi forbi FC Nordsjælland og tabte 4-0. Nu yderligere to måneder senere taber vi knebent mod et meget stærkt FCK-hold.

- Så vi ser en trup, der er modnet på banen over de sidste otte måneder. Vi er nået op på et niveau nu, hvor flere af de største klubber i landet ønsker at spille træningskampe. Det er en kæmpe cadeau til det arbejde, som spillere og stab ligger for dagen i hverdagen på anlægget.

- Nu venter der et par træningsdage inden det går løs med slutspillet mod Hillerød.