1-0 Sebastian Clemmensen (59'); 2-0 Jeppe Erenbjerg (80')
2-0
0-2
Forløsende sejr på Østerbro Stadion

Banen på Østerbro Stadion står nu overfor en renovering, der har været tiltrængt i årevis. Resten af NordicBet Liga sæsonens hjemmekampe spilles andetsteds. Det melder vi ud, så snart det er helt på plads.

Så lykkedes det!

Efter seks nederlag i træk og seks en halv måned uden en hjemmesejr fik B.93 endelig tilkæmpet sig tre points. Og så endda i den vitale bundgyser mod Helsingør.

Et B.93-hold uden den skadede profil Nicolaj Thomsen begyndte kampen bedst. De rødklædte gæster spillede med tre centrale forsvarsspillere og to offensivt indstillede wingbacks, hvilket efterlod et stort bagrum for 93-offensiven at boltre sig i.

En meget veloplagt Tammer Bany slap alene igennem og afdriblede Frederik Ibsen i Helsingør-målet for derpå til almindelig forbløffelse for de 1.506 tilskuere at løfte bolden op på det tomme måls overligger.

Få minutter senere var det Jeppe Erenbjerg, der slap fri, men hans afslutning sad for centralt i målet, så Ibsen kunne parere.

Gæsterne fra sundbyen var dog heller ikke ufarlige, når de kom frem på banen og udfordrede 93-defensiven. Og det gjorde de stadig oftere efterhånden som første halvleg skred frem. Det kastede flere store muligheder af sig, blandt andet en stor trippelchance fem minutter før pausen, men manglede skarphed og gode redninger fra Falkesgaard i 93-målet forhindrede scoring.

Således stod 0-0 sig til pausen, selv om det forekom naturstridigt med de mange store muligheder, der havde været til begge hold.

JUSTERINGER I PAUSEN

Pausen brugte begge de to holds trænere tydeligvis på at få justeret forsvarsspillet, for vi fik en langt mindre chancerig anden halvleg at se.

Eks-93eren Oliver Drost fik ganske vist en god skudmulighed fra kanten af feltet i anden halvleg, men ellers var det småt med de åbne chancer i halvlegens indledning.

Vi skulle frem til halvlegens fjortende minut, før B.93 atter fik åbnet Helsingør-forsvaret. Med en vidunderlig, løftet aflevering spillede Jeppe Erenbjerg Sebastian Clemmensen fri i dybden. Med et lige så fint lob overlistede han Ibsen og sikrede os den forløsende 1-0-scoring.

Med føringen trak B.93 sig længere tilbage på banen, men Alvaro SantoS' tropper evnede ikke at nedbryde en heroisk kæmpende 93-defensiv.

Stor ros til alle i forsvaret for at løfte niveauet og levere en helt anderledes helstøbt indsats end i første halvleg. Selv om ankermand Falkesgaard desværre måtte udgå med en skade, kom helsingoranerne ikke igennem 93-bolværket.

I stedet var det faktisk 93erne, der havde de største chancer, når de slog kontra. Efter en herlig vip-aflevering fra Mikkel Mouritz kunne Jeppe Erenbjerg have fordoblet føringen. Desværre fik han ikke snert nok i afslutningen, så Ibsen kunne redde hans flade skud.

Ti minutter senere tog "Ja tak Jeppe" dog grum revanche. Et fremragende kontra-angreb blev afsluttet med en tro kopi af den tidligere vip-kombination mellem Mouritz og Erenbjerg. Denne gang var Erenbjerg iskold. Mellem to forsvarere placerede han bolden over i det lange hjørne. 2-0!

Trods en otte minutter lang tillægstid formåede Helsingør ikke at svare igen mod et 93-hold, der med en blanding af køligt boldflytteri og energisk forsvarsfight spillede minutterne af uret.

Og så kunne vi endelig juble over en hjemmesejr. Tilmed en fuldt fortjent af slagsen.

Herligt at få afsluttet sæsonen på Østerbro Stadion med sådan en succes. I forårssæsonen , mens det opkørte underlag på Østerbro Stadion får en tiltrængt, kærlig hånd.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Vi er rigtig glade for sejren over Helsingør.

- Vi har nu gennem de sidste fire kampe leveret rigtig godt. De tre foregående har vi ikke fået point, men præstationerne har været gode mod blandt andet de i særklasse to bedste hold i rækken.

- I dag var det en modstander, som vi for alvor skal måle os imod spille- og tabelmæssigt.

- Vi fik vist stærkt spil, hvor vi var dygtige til at spille efter forholdene med masser af vilje og power i spillet med og uden bold.

- Vi havde inden kampen en forventning om at vores fire forreste spillere kunne komme til at gøre ondt på Helsingør med deres individuelle kvaliteter ogikke mindst den dynamik de fire tilsammen kunne skabe.

- Det må vi sige vi lykkedes rigtig godt med. De fire var hele tiden en evig trussel overfor Helsingør bagkæden.

- Kæmpestor ros til spillerne, der virkeligt fortjener denne sejr så meget. De har arbejdet super godt på træningsbanen igennem lang tid. Det arbejde fik vi fuldt udbytte af i dag.

Nu kan vi slappe lidt af hen over weekenden, og så skal vi lægge på igen i den kommende periode. Ddet var tre point i dag, men sæsonen er fortsat lang. Vi er kun halvvejs.

- I dag fik vi med Tobias' debut endnu engang set det fantastisk flotte stykke arbejde, der bliver gjort hver eneste dag på Akademiet. Han har været med på bænken de tre foregående kampe. I dag kom belønningen så med debuten.

- Det er en kæmpe cadeau til vores akademi, at vi kan blive ved med at producere så dygtige spillere til 1. holdet. Igen i dag var der seks spillere af egen avl i startopstillingen. Det er der ingen andre klubber der kan matche i NordicBet Ligaen i øjeblikket.

- Til sidst må jeg endnu engang rose vores fantastiske fans på Terrassen. I er med til at skabe en super stemning hver eneste gang. I dag fik vi betalt tilbage til jer med masser af vilje nede på banen.

B.93 på sociale medier

Husk du kan følge klubben på X, Facebook, Instagram og YouTube, hvor du finder masser af live dækning, B.93 TV og behind-the-scenes dækning af kampene. Se eksempelvis spillerne, der takker for den (som altid) fænomenale opbakning på Terrassen.