Referat

B.93 – Mjällby AIF
Mjällby AIF — B.93

Fuld tid

1-0 Alexander Johansson (12'); 1-1 Tammer Bany (15'); 2-1 Alexander Johansson (43'); 3-1 Isac Johnsson (68'); 3-2 Jonathan Mathys (76'); 4-2 Abdoulie Maneh (90');
2-4
4-2
Godkendt tredje testkamp i det svenske

Vinterens tredje træningskamp stod for døren lørdag eftermiddag, hvor B.93 gæstede Mjällby AIF på Strandvallen, som endte med en sejr på 4-2 til værterne.

Ikke oplyst

B.93 var lørdag middag draget til det sydlige Sverige, mere præcist havnebyen Hällevik i Blekinge hvor man gæstede Mjällby AIF på Strandvallen i årets tredje træningskamp.

Det var samtidig anden gang på blot lidt over to måneder, at man mødte det svenske mandskab. Tilbage i oktober blev det til et snævert nederlag på 1-2, hvor Tammer Bany scorede 93'ernes ene mål i Tingbjerg Idrætspark. Det skulle også vise sig, at Bany endnu en gang fik en hovedrolle i dagens test.

HEKTISK 1. HALVLEG PÅ STRANDVALLEN

Kampen startede med et højt pres fra de svenske værter, der i dagens anledning var iklædt deres kendte gulsorte farver, og selv om boldbesiddelsen var nogenlunde lige fordelt mellem de to hold, foregik det meste af spillet på 93'ernes halvdel i af kampens indledning.

Det var også Mjällby AIF, som skabte kampens første chance. Et højt indlæg fandt Jacob Bergström, der med et hovedstød tæt under mål tvang Michael Falkesgaard ud i første alvorlige aktion. Den rutinerede keeper fik afværget situationen med det yderste af fingerspidserne og sendte bolden på stolpen og ud til hjørnespark.

Det efterfølgende hjørnespark endte ud i en omgang klumpspil med nogle halve clearinger og et par halvforkølede afslutninger, inden det sidste spark blev kanoneret ind på Jacob Egeris' arm. Straffespark.

Mjällbys nr. 16, Alexander Johansson, skulle tage ansvaret fra 11-meter-pletten, og det gjorde han da også i sikker stil med et tørt spark i venstre side, samtidig med at Falkesgaard i B.93-målet kastede sig til modsatte side. 1-0.

Efter værternes føringsmål fik 93'erne skubbet spillet længere frem på Mjällbys banehalvdel, og der skulle ikke gå meget mere end et par minutter, før et tålmodigt opspil fandt den unge U19-spiller Osman Addo, der havde fået chancen fra start.

Addo fik tørret det halve af Mjällby-forsvaret med et par hurtige og fikse driblinger, inden han med et køligt overblik og en sikker aflevering fandt en hel fri Tammer Bany, der tog kuglen til sig og resolut placerede den under Mjällby-keeperen, Alexander Lundin, til udligning.

Kampbilledet blev mere rodet ovenpå udligningen, hvor ingen af holdene for alvor kunne tage kontrollen over kampen og spillet.

Det åbnede op for den næste store chance til gæsterne, et hurtigt og flot raid op langs højrefløjen af Tammer Bany endte hos Jeppe Erenbjerg, der med små 20-meter fra baglinjen trykkede flot af fra distancen, men Lundin var også vågen i kassen, og mere blev det ikke til i den omgang.

Kort efter blev Mjällbys opspil flot brudt af Emil Møller, som kunne igangsætte endnu et kontraangreb. Denne gang var det igen Jeppe Erenbjerg og Tammer Bany i samspil med Fisnik Isaki, der satte fart i angrebsspillet. Førstnævnte fandt sidstnævnte helt fri i venstre side af feltet, men skarpheden manglede i afslutningsmomentet, og bolden fløj et stykke forbi nærmeste opstander.

Som pausen nærmede sig fik svenskerne sat 93'erne under et tungt pres, og de fik da momentvis også vist, at de kunne true Michael Falkesgaard i nettet.

Først fik de brudt opspillet på B.93'ernes halvdel, hvor nr. 22, Jesper Gustavsson, der med et hurtigt svirp fik sendt Falkesgaard ud i fuld længde for at afvise forsøget.

Der skulle heller ikke gå meget mere end omtrent to minutter, før 1-0-målskytten, Alexander Johansson, forsøgte sig fra samme sted som førnævnte Gustavsson. Denne gang var der mere præcision og skarphed i afslutningen, og gæsterne kunne kort før pausen på ny bringe sig foran i kampen.

UOFFICIELLE DEBUTANTER FØR ÆRGERLIG AFSLUTNING

Mjällby fortsatte presset ved anden halvlegs start, men de havde svært ved at finde frem til og skabe store chancer til trods for overtaget.

Efter at have udskiftet Osman Addo og Michael Falkesgaard efter hhv. 43 og 46 minutter, foretog cheftræner Kim Engstrøm ni udskiftninger efter én times spil.

Her fik vi bl.a. uofficiel debut til Thomas Basbøll Nielsen (U19) og Danis Faljic (U17), lige som Malik Danielsson fik sin anden kamp for 1. Herresenior siden træningskampen mod Fremad Amager i 2023.

Det var desværre ikke 93'erne, som fandt frem til kampens næste scoring. I stedet var det værterne, der tilspillede sig endnu en stor chance, som unge Isac Johnsson fik trykket sikkert i netmaskerne til 3-1.

Østerbro-mandskabet var bestemt ikke færdige med at vise sig frem, og otte minutter efter 3-1-scoringen, var det unge Thomas Basbøll Nielsen, som med et fladt og hurtigt indlæg kunne finde Jonathan Mathys i Mjällby-feltet. Mathys skænkede hverken Mjällby-forsvaret eller keeper Lundin ét sekunds betænkningstid, før han havde braget kuglen op i nettaget til reducering.

Efter Mathys' 3-2-scoring var der ingen af holdene der formåede at skabe de store målchancer, og vi skulle derfor helt frem til de døende minutter af kampen, hvor gæsterne blev tildelt et frispark på kanten af feltet. Abdoulie Maneh tog sig af sparket, hvilket ikke var særligt overbevisende.

Et svagt spark endte i midten af muren, som på uheldigvis sendte en retur tilbage til selvsamme Maneh, der denne gang var noget mere sikker i sin sag. Han fandt et hul blandt virvaret af med- og modspillere og sendte en flad afslutning til højre for en chanceløs Aris Vaporakis i målet.

Kort efter Manehs scoring til 4-2 fløjtede kampens dommer af, og B.93 måtte se sig slået i vinterens tredje træningskamp til det svenske Allsvenskan-hold.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Endnu en rigtig god testkamp for os.

- Vi har helt bevidst her i de første tre testkampe valgt at blive testet mod holdene fra en højere hylde.

- Dette er for at blive udfordret maksimalt i alle spillets facetter, såvel på tempo, intensitet og fysik, så vores spillere hele tiden skulle handle hurtigere end de har været vant til.

- Det har også gjort, at vi har været oppe i et højt gear med det samme i alle tre kampe.

- I dag var modstanderen Mjällby AIF, der virkeligt udfordrede os på deres høje aggressive pres, som nærmest blev mand mod mand over det meste af banen.

- De spiller med en enorm fysik i duellerne, og satser meget på indlægsspillet og standarder, så det var et godt match for os.

- I dag var der 60 minutter til de fleste af de startende spillere, så de rammer et lidt højere load i kampene, hvor vi bygger mere og mere på.

- I kampen på onsdag mod FC Roskilde bliver det omvendt med spilletiden, så de spillere der startede ude i dag eller ikke var med får 60 minutter. På den måde kan vi holde samme niveau i hele truppen.

- Vi håber at se mange af jer på Svanemølleanlægget onsdag 31. januar kl. 17.00 til kampen mod FC Roskilde. Efter kampen er der jo fan-arrangement i klubhuset.