Referat

B.93 – HB Køge
HB Køge — B.93

Fuld tid

1-0 Osman Addo (27'); 2-0 Jeppe Erenbjerg (33'); 3-0 Sebastian Clemmensen (44'); 4-0 Osman Addo (57'); 5-0 Osman Addo (64'); 5-1 Hans Christian Bonnesen (69'); 6-1 Sebastian Clemmensen (70'); 7-1 Magnus Bøttker (84')

2.311

Eventuelle bekymringer inden kampen forsvandt som dug for solen for Kim Engstrøms udvalgte, som for anden gang i sæsonen nettede syv (!) gange mod Nicklas Pedersens HB Køge. Dermed kan hverken Næstved Boldklub eller FC Helsingør nå at overhale B.93, som også er at finde i landets næstbedste række i den kommende sæson.

Godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt, og dagens store helt, Osman Addo, kickstartede i den grad østerbroklubben med sin første scoring efter 26 minutter.

Starten var livlig fra begge hold, men det var hjemmeholdet, som lagde bedst fra land, da Nicolaj Thomsen med en elegant aflevering bag om støttebenet fandt Osman Addo, hvis forsøg ganske vist blev halvklaret af målmand Berkant Bayrak, men alligevel endte i målet til 1-0. Og så var fredagsfesten ellers skudt i gang!

Blot fem minutter senere blev føringen fordoblet, da Addo brød igennem i venstre side, hvorefter han fandt Fisnik Isaki, hvis forsøg dog blev blokeret i første omgang, men bolden hoppede hen til Jeppe Erenbjerg, som resolut sparkede den i mål til sin syvende sæsontræffer. Så var festen i gang, og kort før pausen var Erenbjerg i oplæggerens rolle, da han fandt Sebastian Clemmensen, der nettede efter et flot opspil.

Så lød dommer Jacob Rasmussens pausefløjt, og og med den trygge 3-0 føring var det tid til en forfriskning fra Østerbro Stadions righoldige udvalg for de 2.311 fremmødte fans.

THE THREE AMIGOS

Tydeligvis havde hjemmeholdet nydt bedst af pausesnakken, for efter 12 minutters spil af anden halvleg var der igen tid til at juble på Østerbro.

Og igen kunne ”The Three Amigos”; Clemmensen, Nicolaj Thomsen og Osman Addo efter sublimt samarbejde glæde sig over sidstnævntes anden scoring i kampen. Men ikke den sidste ...

For 13 minutter senere var dagens helt såmænd på pletten, nu for tredje gang. Sebastian Clemmensen lagde af, og Addo ”curlede” bolden smukt i nettet til 5-0. Fuldendt hattrick og de tre første af forhåbentlig mange scoringer for det 20-årige talent gjorde ham fortjent til Man of the Match.

B.93 har nu mange andre talenter at vise frem, og et af dem er Sebastian Clemmensen, som blot er et halvt år ældre end Addo. Han øgede til 6-1 efter Hans Christian Bonnesen (på hovedstød) havde fået lov til at score et ubetydeligt trøstemål med godt 20 minutter tilbage.

Minuttet efter dét mål blev det såmænd også 6-1, da Daniel Thøgersens langskud først blev blokeret, men herefter sendt retur til Sebastian Clemmensen, som med sit andet mål for dagen nu har rundet hele ni sæsontræffere, heraf seks i de seneste seks kampe alene.

Det sidste punktum i målorgiet satte 19-årige Magnus Bøttker efter 83 minutter, da han med sin første B.93-scoring og kun små tre minutter på banen (han havde afløst en småskadet Clemmensen) kunne sende de mange fremmødte på Østerbro Stadion på en herlig weekend med målet til 7-1, hvilket jo var en gentagelse af resultatet fra udekampen mod samme modstander i fjerde spillerunde.

I alt blev der faktisk scoret 28 mål i de fire indbyrdes møder mellem de to klubber i denne sæson. Man skulle næsten tro, det var håndbold ...

Med sejren er afstanden mellem B.93 på 9. pladsen og Næstved på 11. pladsen nu 11 point med blot tre kampe tilbage af sæsonen. De mange fine unge talenter fik vist sig frem på bedst mulig manér denne milde maj-aften, og forude venter nu både en ny sæson i NordicBet Lgaen og måske en ny fredagsfest i næste weekend, hvor modstanderen er Horsens på udebane.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Vi leverer i dag sæsonens klart bedste præstation. Sikke en kamp vi fik sat sammen i dag.

- Vi var aggressive i presset, hele tiden undervejs og fremadrettede. På bolden var vi rolige, og vi skabte hele tiden udfordringer for HB Køges defensiv med stor bevægelighed og temposkift fra vores offensive spillere.

- Østerbro Stadion er et fantastisk sted at spille. Der er altid en fremragende opbakning fra Terrassen, ligegyldigt hvordan vi spiller. I dag betalte vi fra holdets side tilbage til alle dem der har støttet os igennem hele sæsonen både ude og hjemme.

- At vi i dag med tre runder igen sikrer os endnu en sæson i NordicBet Ligaen og så med sådan en præstation er jo bare helt forrygende.

- Vi er super stolte over den sæson vi har sat sammen, hvor vi hele tiden er vokset som hold og blevet bedre og bedre.

- I dag ser vi endnu et stort bevis på det fantastiske arbejde, der bliver lavet på vores akademi hver eneste dag med debuten til Dino Alijagic fra U17 holdet. Kæmpe ros til alle trænere på akademiet.

B.93 PÅ SOCIALE MEDIER

Følg klubben på X, Facebook, Instagram og YouTube.

Husk at abonnere på B.93's YouTube kanal, så får du notifikationer når der er nye B.93 TV-videoer.

Fra fredagens kamp har vi et hav ef unikke side- og baglinjevideoer fra aftenens SoMe.Team, der som vanligt satte en ny veloplagt liv dækning af kampen på X og med Instagram stories sammen. Find selv flere på YouTube kanalen, men vi vil gerne fremhæve eksempelvis Jeppe Erenbjerg, der driver gæk med HB Køges back, Daniel Thøgersens udmærkede forsøg udefra, skønsang fra lægterne, pre-match interview med cheftræner Kim Engstrøm, post-match interview med en glad Osman Addo og selvsamme Addo såvel som hele holdet, der fortjent hyldes på Terrassen efter kampen eller Nicolaj Thomsen, der tager bolddrengene med i sin Fenerbahce salut.

Se også B.93 Fanklubs længere post-match interview med en glad og stolt cheftræner Kim Engstrøm.

Når "karenstiden" fra tv-rettighederne er ovre i aften kl. 21.00 kan du finde klip fra baglinjen med flere af målene.