Kamp
Referat

B.93 –
— B.93

Fuld tid

-
-
Interview med Kim Engstrøm om efteråret

Interview med Kim Engstrøm om efteråret

Interview med cheftræneren, som ser tilbage på indsatsen siden sommeropstarten.

Resultat: -
Spillested:
Dato:
Tilskuertal:

Efteråret er et overstået kapitel og B.93 kom med en flot slutspurt, som var ganske imponerende. Vi satte cheftræner Kim Engstrøm i stævne, og udfordrede ham med disse spørgsmål.

Vi starter selvfølgelig ved starten på sæsonen, hvor vi skulle spille i landets næstbedste række igen. Følte du vi var klar til starten i NordicBet Ligaen, til trods for en lidt kort opstartsperiode på cirka tre uger?

- Vi var så klar som vi nu en gang kunne blive med en kort opstart.

- Lige efter oprykningen gik spillerne på 14 dages velfortjent ferie. Derefter ventede som sagt tre ugers opstart frem mod AaB på hjemmebane.

- Vi vidste godt den første kamp ville blive vanskelig at skulle få point imod en nedrykker fra Superligaen. Der findes ingen gratis kampe i fodbold. Vi spillede vores chance imod dem, men mødte også bare et bedre hold.

- Der er stor forskel på 2. division og NordicBet Ligaen. Der er rigtig mange hold der fuldtids professionelle. Tempoet i kampene og den fysiske styrke er markant højere i NordicBet Ligaen, så det skulle vi lige vænne os til i starten.

- Dette er vi kommet rigtig godt efter i løbet af sæsonen. Man kan ikke forberede sig på det før man står i det. I skal også lige huske på, at vi har to tredjedele af truppen, der aldrig har spillet på højere niveau end 2. division, så der ville blive en tilvænningsperiode.

- Vi har igennem efteråret spillet med fem-seks spillere i startopstillingen af egen avl i hver kamp. Hvilket har været klart flest sammen med HB Køge over hele sæsonen.

- På det punkt skiller vi os markant ud ift. mange andre klubber. Og det skal vi fortsætte i B.93. Vi skal ikke ligne alle de andre klubber, men gøre tingene på vores måde.

- Vores fødekæde til 1. holdet skal være spillere fra vores dygtige akademi. Dette er blandt andet bevist med mange af de spillere, der har fået mange minutter i løbet af efteråret og er stemplet ind i NordicBet Ligaen.

Især på hjemmebane kneb det med at få point. Er der en simpel forklaring på hvorfor det gik meget bedre på udebane?

- Først og fremmest er det ikke afgørende i tabellen om vi får pointene på hjemmebane eller udebane. Det tæller lige meget hvor vi får dem, smiler Kim Engstrøm.

- Hvis man kigger på vores hjemmekampe indtil nu, så havde vi inden hjemmesejren over FC Helsingør kun mødt de hold der ligger i top seks og Hillerød på hjemmebane. Det vil sige blandt andet Sønderjyske, AaB, Hobro IK, Vendsyssel FF og FC Fredericia.

- Det er alle fem hold, der har et fuldtids setup, markant større budgetter end os, langt større erfaring i at spille i NordicBet ligaen, og sågar Superliga-erfaring på nær FC Fredericia.

- I to af kampene blev vi ramt af tidlige røde kort. Så det er set fra vores side meget naturligt, at vi ikke bare slår dem på hjemmebane, selvom vi hellere end gerne vil vinde på Østerbro Stadion.

- Det har intet at gøre med pres fra tilskuere på hjemmebane. Vi har altid en forrygende opbakning på Østerbro Stadion, hvad enten vi får point eller ej, så bakker vores fantastiske fans os altid op.

- Jeg har to gange i efteråret oplevet spillere fra modstanderholdet komme hen til mig efter kampene og sige: "Hold da fast en fed kulisse at spille i her på Østerbro".

- Så det simple svar på dit spørgsmål er, at man skal kigge på kampprogrammet for hvilke hold vi har mødt hidtil.

- Vi har fortsat tre hjemmekampe endnu, blandt andet imod to af de hold der ligger under os. Men de bliver på ingen måder lette, da der absolut ikke findes nogen lette kampe i NordicBet Ligaen.

- Man skal huske på at B.93 er i landets næstbedste række for første gang i 18 år. Alle andre klubber har i den periode enten spillet i Superligaen eller i NordicBet Ligaen i flere år.

- Der er lige Hillerød med et års erfaring. Ellers er alle andre klubber langt foran på de parametre. Vi har spillere i startopstillingen, der ikke engang var født sidst vi var i oppe i landets næstbedste række.

Slutningen var jo forrygende med tre sejre og ingen mål lukket ind. Kan vi få en trænervinkel på denne glædelige udgang for året 2023?

- Vi har i truppen hele tiden vidst, at vi nok skulle blive bedre og bedre som efteråret skred frem. Vi vidste som tidligere nævnt det ville kræve en tilvænningsperiode at spille i NordicBet Ligaen.

- Hvis jeg som træner skal sige hvornår knækkede vi koden, så vil jeg sige efter den anden landskamppause i starten af oktober. Her syntes jeg for alvor vi fik vist, at vi kunne spille med mod alle hold i rækken.

- Vi blev derfra meget mere tydelige i vores eget spil. Vi blev endnu mere afklarede i vores defensiv struktur. Den tydelighed vi havde i trænergruppen, fik vi på det tidspunkt ført godt ud på træningsbanen og videre ind i kampene.

- Jeg synes egentlig det startede med udekampen imod AaB, hvor vi spillede en super flot kamp. De efterfølgende to kampe var mod Sønderjyske og Vendsyssel FF, hvor det var gode præstationer, men pointene ude blev. De kom så i de sidste tre kampe mod FC Helsingør, FC Fredericia og senest imod Kolding IF.

- Kigger vi på de første 18 kampe, så er vi blevet markant bedre på alle parametre i anden halvdel af sæsonen, når vi skulle møde holdene for anden gang i sæsonen.

- Bedst beskrevet i de to kampe imod AaB, hvor vi spillemæssigt i første kamp var med de første 60 minutter. Men tabte klart 0-3. Præcis tre måneder senere i Aalborg, spillede vi fuldstændigt lige op med dem over 90 minutter. På alle parametre. Vi havde dem endda på krogen de sidste 20 minutter, hvor vi godt kunne have taget alle tre point.

- Hvis vi kigger isoleret på de sidste tre kampe, så er det rigtigt de har givet ni point og tre clean sheets, hvilket jo er supergodt. Det er da en fantastisk følelse at gå på vinterpause med.

- Jeg er allermest glad på spillernes vegne for de har virkeligt gjort det fremragende igennem hele 2023.

- Først med oprykningen i sommer. Og siden har de virkeligt stemplet ind i NordicBet Ligaen med præstationerne her i efteråret. Vi er så friske i truppen at vi sagtens kunne have fortsat med at spille i 2023.

Med dine ord: Hvad skal vi gøre bedre i 2024?

- Det er jo svært at være utilfreds, når vi går til vinterpause med en afstand på ni point til nedrykningsstregen.

- Vi har fået en bedre struktur på vores defensiv. Ikke dermed sagt at vi har været defensive i vores kampe. Vi har været gode til at forsvare fremad, været aggressive i vores defensive udtryk, med en offensiv kompakthed. Så det skal vi fortsætte med i 2024.

- Der hvor vi skal lægge på er i vores offensive spil. Kigger vi på antal scorede mål er vi det mindst scorende hold, så det skal vi have lavet om på. Vi skal blive bedre til at udnytte vores chancer, så vi kommer til at lave flere mål.

Der er jo mange udfordringer i det kommende år, og den første kommer vel allerede i weekenden 24.-25. februar i hjemmekampen mod Næstved. Hvordan ser du vores forår, som vores trupstatus er nu?

- Vi glæder os først og fremmest rigtig meget til pausen, der kommer nu.

- Det var et hårdt forår med et intenst slutspil og en kort sommerferie på 14 dage. Derfra har vi som tidligere nævnt spillet os ind i NordicBet Ligaen. Så nu puster vi lige ud lidt i resten af året.

- Så starter forberedelserne ellers igen fra torsdag den 4. januar og frem imod Næstved, der venter i turneringen.

- Opstarten byder bl.a på træningskampe imod FC Nordsjælland, OB og svenske Mjällby. Alle tre hold fra en højere hylde, hvor vi bliver matchet på tempo og intensitet.

- Derudover venter en træningslejr i Tyrkiet i starten af februar inden den sidste træningskamp bliver imod Hillerød.

- Vi går et spændende forår i møde, hvor vi først og fremmest skal have spillet de sidste fire grundspilskampe. Derefter kigger vi i tabellen og ser hvor vi ligger. Så angriber vi slutspillet med vores spil. Vores B.93 DNA.

Tak for en god snak med klubbens sympatiske cheftræner Kim Engstrøm, som slutter samtalen af med disse ord:

- Tusind tak til alle 93'ere, der har støttet os igennem hele 2023.

- Vi har sammen været på en fantastisk rejse. Fførst med oprykningen i foråret og tilbagekomsten til NordicBet Ligaen i efteråret for første gang i 18 år. Vi har alle kunne mærke på hele klubben, hvor meget det selskab har været savnet.

- Nu er vi der. Nu skal vi bare fortsætte rejse sammen i foråret 2024.

Skrevet af Claus Vandborg.
Fotos: Christian Midtgaard.