Kamp
Referat

B.93 –
— B.93

Fuld tid

-
-
Kim Engstrøm fortæller om vinteropstarten

Kim Engstrøm fortæller om vinteropstarten

Der venter 1. holdet et spændende forår.

Resultat: -
Spillested:
Dato:
Tilskuertal:

Presse- og kommunikationschef Claus Vandborg satte cheftræner Kim Engstrøm i den varme stol og stillede en håndfuld spørgsmål til manden, som står i spidsen for vores 1. Herresenior.

Hvis du - nu hvor du har fået efteråret 2023 lidt på afstand - ser på afslutningen af nævnte, regner du så at vi kan holde det samme høje niveau i foråret?

- Der er ingen tvivl om at slutningen på 2023 var rigtig god for os, både præstationsmæssigt og resultatmæssigt.

- Vi vidste godt efter oprykningen at vi skulle tilvænne os NordicBet Ligaen. Da vi først fik gjort det, havde vi også en forventning om at vi kunne spille med.

- Det fik vi klart bevist fra midten af oktober og frem, hvor vi i hver eneste kamp leverede gode præstationer. Når man gør det over tid, så kommer resultaterne også.

- Vores mål fra forårets start er klart at levere på samme niveau præstationsmæssigt, for gør vi som sagt det, så ved vi resultaterne følger.

Hvordan er vintertræningen (og træningslejren) forløbet?

- Vi har haft en rigtig god opstart, der har budt på otte træningskampe.

- Vi har mødt flere stærke modstandere fra Superligaen, Allsvenskan og den bedste ukrainske række. I disse kampe er vi blevet presset på tempo, intensitet og fysikken, hvilket har været rigtig godt.

- Der har i kampene været forskellige fokus punkter. Vi har ikke haft fokus på resultaterne, men på at vores B.93 udtryk skulle være det samme, hvad enten vi skulle møde OB eller Vanløse.

- Det har været rigtig glædeligt at se mange spillere har budt sig godt til i alle kampene.

- Vi har fået set vi har en bred og kompetent trup hvor der er stor konkurrence om pladserne. Vi er ikke sårbare overfor skader eller karantæner for på alle positioner har vi minimum to spillere der vil kunne starte for os i en NordicBet Liga kamp.

- Vi var i uge 6 på træningslejr i Tyrkiet, hvor vi havde optimale betingelser for at kunne træne endnu mere taktisk og detaljeorienteret i 15-18 graders varme. Derudover giver det altid meget for en trup at være samlet 24 timer i døgnet i en uge på alle parametre.

- Vi har i de sidste par træningskampe haft stor fokus på at få så mange spillere ud på 90 minutter i kampene, så vi står så fysisk skarpt som muligt med hele truppen til Næstved på lørdag.

Vi kommer jo desværre ikke til at spille på Østerbro Stadion i starten af 2024 i de første - meget vigtige -  kampe. Hvor meget betyder dette for vores chancer i disse kampe?

- At vi ikke spiller på Østerbro Stadion er selvfølgeligt lidt ærgerligt, da det er en unik hjemmebane vi har sammen med vores trofaste fans.

- Men når jeg kigger på underlaget vi skal spille på de første to kampe i Vanløse Idrætspark, så synes jeg klart det er en fordel at kampene er flyttet derud set fra et sportsligt synspunkt.

- Vi har trænet på kunst siden starten af november, så en god kunstbane i Vanløse er rigtig fint for os i de første par kampe i stedet for en tung græsbane på Østerbro Stadion på nuværende tidspunkt.

- Vi håber rigtig mange fans vil tage turen ud til Vanløse sammen med os, så vi kan få en god start på forårssæsonen derude i de første to kampe.

- Så kan vi sammen flytte tilbage til Østerbro og Terrassen igen, når vi lørdag 16. marts tager mod AC Horsens.

Er du tilfreds med til- og afgangene i transfervinduet og hvordan ser du din trup?

- Vi er meget tilfredse med vores trup.

- Vi har sagt farvel til fem spillere i alt. Af de fem spillere er det kun Tammer Bany, der var decideret starter. De øvrige fire var spillere, der var et godt stykke fra spilletid. Så det har givet god mening for dem at skulle finde et nyt sted at spille fodbold.

- Af tilgange har vi fået tilført to af vores egne U19 spillere med Tobias Vedel Blidegn og Osman Addo, som vi har rigtig store forventninger til både i foråret og på den lange bane.

- Derudover har vi hentet Emeka Nnamani i Nykøbing FC. Han er hentet med henblik på 9'er positionen og til at overtage for Tammer.

- Det har været vigtigt for os med et roligt vindue, hvor det har handlet om at fortsætte med den kontinuitet vi har fået skabt i truppen.

- Vi er tro mod vores strategi, hvor truppen består af over 50 % egenudviklede spillere. Vi har i efteråret spillet fast med en håndfuld egenudviklede spillere i startopstillingen. Det vil vi også komme til i foråret.

- Vi har en klar tro på, at den erfaring vores spillere har fået i efterårets 18 NordicBet Liga kampe bliver meget værdifuld for os i foråret.

- Vi har mange spillere, der er modnet endnu mere henover vinteren. Så vi ser os helt klart som at være blevet styrket i dette vindue, uden at vi har hentet et hav af spillere.

Til sidst det spørgsmål, som alle forventer jeg stiller dig. Hvad kan klubbens mange fans forvente sig af foråret 2024?

- Fansene kan klart forvente at spillere og stab vil gå all-in på at levere nogle gode præstationer hver eneste gang, vi tager B.93 trøjen på.

- Vi har klart en forventning om at vi skal ud og angribe foråret som hold.

- Vi vil fortsætte vores gode udvikling, hvor vi gerne vil dominere alle kampe på bolden, med vores fremadrettede offensive udtryk.

- Der venter helt sikkert et meget spændende forår, hvor vi sammen med vores fantastiske fans skal skabe mange gode oplevelser for og med hinanden.

Tak for snakken Kim og held og lykke med sæsonen til hele truppen og staben.

Skrevet af Claus Vandborg.
Fotos: Christian Midtgaard.