Kamp
Referat

B.93 –
— B.93

Fuld tid

-
-
Rasmus Good fortsætter sit trænereventyr i Norge

Rasmus Good fortsætter sit trænereventyr i Norge

Rasmus Good har onsdag sat sin underskrift på en aftale med FK Haugesund.

Resultat: -
Spillested:
Dato:
Tilskuertal:

B.93's dygtige cheftræner Rasmus Good har fået en chance for at tage sin trænerkarriere til et nyt niveau, som han ikke kunne sige nej til.

Norske FK Haugesund får således glæde af Rasmus' kvaliteter, når han tager over på posten som cheftræner for klubbens U17 Drenge hold og samtidig bliver tilknyttet som analytiker for FK Haugesunds 1. hold, som netop har sikret sig overlevelse i den bedste norske række, Eliteserien.

Rasmus følger i fodsporet på mange tidligere B.93-trænere, der har sat sit præg på dansk og international fodbold efterfølgende. Eksempelvis Niels Frederiksen, Mads Davidsen, Thomas Frank, Johan Lange, Morten Grahn, Thomas Nørgaard m.fl.

Sportschef Frank Petersen og Rasmus Good sætter ord på arbejdet i B.93.

Sportsdirektør Frank Petersen udtaler

- Da Good kontaktede mig og fortalte mig om hans mulighed, tænkte jeg først "øv og nej … Han skal da ingen steder".

- Men sikke en mulighed for ham og det er nok også lidt naivt at tro at vi kan holde på så dygtig en træner i B.93.

- Det er ikke bare en fantastisk træner vi mister. Det er faktisk også en af mine bedste venner, så selvfølgelig skal han videreleve sin drøm i Norge. Jeg vidste godt, at det var et spørgsmål om tid før det ville ske ...

- Vi kan håbe, at hans ophold i Norge kun er en periode, så vi kan få glæde af ham i Danmark igen på et tidspunkt.

- Det er godt spottet af Haugesund.

- Held og lykke, min ven.

Direktør i B.93 Q ApS Lauritz Smed udtaler

-Vi er meget glade på Rasmus Goods vegne.

- Det har været en spændende rejse, vi har været på, siden vi fik Rasmus ind i vores trænerteam i 2018 i FCN.

- Rasmus er et stort trænertalent, hvor vi hele tiden har vidst, at han fodboldfagligt er på et rigtig højt niveau. 

- Vi har den sidste tid syntes, at han var flyvefærdig og skulle videre til et større job. Derfor er det med stor gensidig glæde, at Rasmus Good nu lander et rigtig godt sted.

- Det er virkelig mange spillere, som Rasmus har været med til at løfte i niveau på såvel drenge som pigesiden i FCN, FCK og B.93. Rasmus har også været med til at løfte udviklingen i staben ganske betragteligt.

- Vi vil ønske Rasmus god vind fremover på herresiden i det norske.

Rasmus Good udtaler

- Tiden i B.93 har været helt speciel for mig.

- Lauritz Smed har givet mig platformen til at udvikle mig, lære at lede en stab, givet mig plads og frihed til at lede den sportslige retning vi skal i, samt tålmodighed og tryghed i jobbet, hvilket jeg ved er noget helt særligt i seniorfodbold.

- Derfor er det også vigtigt for mig at sige, at jeg har elsket jobbet og at jeg ikke forlader B.93 fordi jeg vil væk, men fordi jeg har fået en mulighed, som jeg ikke kan sige nej til og som jeg måske aldrig får igen.

- 16 spillere er skiftet fra B.93 til Kvindeligaen siden jeg kom til for tre en halv sæson siden. Listen er længere, hvis vi tager dem som er rykket til udlandet med.

- I de 3 sæsoner har de spillere som er skiftet spillet og modtaget:
- Tre U23 landsholdsdebutanter
- Tolv Champions League gruppe kampe
- Syv guldmedaljer
- Fire sølvmedaljer
- En bronzemedalje
- To gange på Årets Hold i Kvindeligaen.
- Vi formåede ikke at rykke op i min tid her, men var utrolig tæt på de seneste to sæsoner.

- B.93 er blevet rigtig dygtige til at udvikle spillere hurtigt og sende dem op på højere niveau, men vi har også gjort det med Frank Petersen og Pelin Bal på stabssiden og nu får jeg også muligheden.

- Da jeg ankom var der ikke kontraktfodbold på kvindeholdet. Det er der nu med et to-cifret antal spillere på kontrakt.

- Vi trænede på horrible tidspunkter og var ikke en prioritet i forhold til tider eller baneplads. Det er vi nu. Internt regnede nogle folk i klubben med at vi var her et halvt til et helt år, ville efterlade et dundrende underskud og forlade klubben.

- Nu har vi været her i 3,5 sæsoner. Vi har ingen gæld og et mere end fem-doblet budget i forhold til da vi ankom. Jeg ankom også selv til en halvtidsstilling og forlader nu en fuldtidsstilling.

- At arbejde med dette hold har været et privilegie. Det har været højdepunktet hver dag at være sammen med dem på træningsbanen og til kamp. Det er en skøn gruppe, med personlighed og stort potentiale.

- Jeg håber virkelig at de rykker op nu til sommer. Jeg kommer til at følge dem tæt.

- Uden dem ville jeg heller ikke få den jobmulighed jeg har fået nu, så jeg er så taknemmelig for både nuværende og tidligere spillere og stab, som har hjulpet min karriere, mens vi har forsøgt at hjælpe deres.

- B.93 kommer til at være et minde og et lyspunkt i min karriere, som jeg kommer til at glæde mig over. Jeg synes jeg kan se mig selv i spejlet og sige at jeg overlader gode arbejdsbetingelser til den næste og at vi sammen har skabt et stærkt fundament og navn, som klubben kan nyde godt at i fremtiden.

- Tusind tak til alle, som har hjulpet og støttet holdet i min tid her, både i og udenfor klubben.

Vi er alle i klubben på den ene side kede af at Rasmus Good ikke længere er i B.93, men under ham samtidig denne unikke mulighed for at få endnu flere oplevelser som træner. Ligesom vi ønsker vores spillere alt det bedste, når karrieren fortsætter i nye klubber, så er vi glade på Rasmus' vegne.

Vi glæder os til at følge din videre trænerkarriere, Rasmus - og du er altid velkommen tilbage på Svanemølleanlægget igen.

Fotos: Christian Midtgaard.