0-1 Marinus Larsen (straffe, 60')
0-1
1-0
Straffesparksscoring afgjorde vandkamp

AC Horsens sejrede 1-0 på en straffesparksscoring, da B.93 mødte østjyderne fredag 26. april på Østerbro Stadion.

Resultat: 0-1
Spillested:
Dato:
26/4/2024
Tilskuertal:
1.555

B.93 var for anden fredag i træk i kamp, hvor østjyske AC Horsens gæstede Østerbro Stadion. Og vi skal ikke længere end en måned og et par dage tilbage, før vi finder seneste møde med de horsensianske gæster, der konkluderede NordicBet Ligaens grundspil.

Det opgør endte, som bekendt, med en 3-2-sejr til 93’erne, da de to mandskaber tørnede sammen lørdag 16. marts. Den lørdag eftermiddag stod solen flot over det københavnske, stik modsat var det denne fredag, hvor skydækket havde placeret sig som et tykt gråt lag over hovedstaden det meste af fredagen.

De tykke grå skyer medførte også flere timers regn, som havde sat sit præg på græstæppet, der, op til kampstart, ihærdigt forsøgtes reddet af både trænerstab, holdleder og frivillige kræfter udrustet med idrætshusets gulvsvabere.

EFTERMIDDAGSREGN SÆTTER SIT PRÆG PÅ ØSTERBRO STADIONS GRÆSTÆPPE

Redningsaktionen var i hvert fald nok til at kampen kunne igangsættes som planlagt, og da solen kort op til kampstart begyndte at titte frem, var der for alvor optimisme at spore på Østerbro.

Dommer Svend Funder fløjtede opgøret op, og så kom vi ellers i gang med en kamp, som skulle vise sig at blive alt andet end flot tiki taka med små trekanter, korte pasninger og hurtig boldomgang.

Fra kampens start var det straks høje og lange bolde med utallige luftdueller og nærkampe, da bolden flere steder på grønsværen knap kunne trille én meter.

Det var dog hjemmeholdet, iklædt de velkendte hvide, blå og røde farver, som kom bedst fra start. Efter små tre minutter var det Fisnik Isaki, på egen halvdel, der kom på bolden og høvlede den om bag Horsens-forsvaret, hvor Sebastian Clemmensen i fuld sprint dukkede op, men på kanten af feltet, var det en årvågen Matej Delač, som savede både mand og bold.

Gameplanen stod klar for enhver, de lynhurtige frontspillere i Sebastian Clemmensen og Osman Addo skulle sendes i spil med høje dybdebolde, hvis Horsens’ hovedstødsstærke fem-mands-bagkæde skulle nedbrydes.

Gæsterne, der til dagens kamp var iført deres sorte udebanedragter, ville også være med, og de tilspillede sig kort efter et hjørnespark, som en flyvende Michael Falkesgaard dog var helt forberedt på. Først fik Falkesgaard på autoritær vis bokset kuglen ud af feltet, mens det efterfølgende indlæg blev grebet i sikker stil.

Det sendte 93’erne i en returoffensiv, hvor Osvald Søe, der til dagens kamp var rykket ud på højreback-positionen, sendte en lang bold frem mod Clemmensen, som fik taget bolden til sig, men vandet fik sat en stopper for angrebet, da spidsangriberen måtte bremse op og snurre rundt om sig selv for at få bolden med, hvilket gav keeper Delač tid nok til at kaste sig over den.

Osman Addo blev kort efter ligeledes sendt afsted på endnu en høj dybdebold, men også denne gang udeblev den helt store målchance pga. opbremsende vand.

Og store målchancer skulle vi kigge længe efter, for bolden og spillet koncentrerede sig hovedsageligt på midten af banen, hvor mange tacklinger og dødbolde satte en stopper for det glidningsfrie spil.

Halvlegens nok største chance opstod efter godt og vel en halv times spil, hvor Moses Opondo tog ulovlige midler i brug for at stoppe Sebastian Clemmensen på kanten af feltet. Frispark til B.93.

Sparket skulle Jeppe Erenbjerg tage sig af, og med et flot vristspark fik han styret kuglen højre om muren, hvor Delač med nød og næppe reddede horsensianerne med en knæredning. Returen faldt ud i ingenmandsland et sted mellem Fisnik Isaki og Horsens’ Marinus Larsen, hvor sidstnævnte tacklende fik clearet bolden væk fra farezonen.

Mere blev det ikke til i det første 45 minutter, og holdene kunne dermed gå målløse til pause.

UÆNDRET KAMPBILLEDE I ANDEN HALVLEG

Kampbilledet fra første halvleg fortsatte, ikke overraskende, i samme stil hen i anden, men her skulle vi dog ikke vente lige så længe på første store målchance.

Vi fik ikke bare anden halvlegs første store målchance, men vi fik sågar kampens første reelle boldomgang med afleveringer langs jorden.

Jeppe Erenbjerg kombinerede flot med Daniel Thøgersen og Fisnik Isaki ude på venstrefløjen, inden Isaki med et fladt indlæg fandt Nicolaj Thomsen omgivet af Horsens-forsvarere. Thomsen fik hurtigt drejet rundt om sig selv, hvorefter han fandt Erenbjerg, der havde sneget sig med i feltet. Samme Erenbjerg fik med et kort aftræk og en knastør afslutning sendt bolden afsted med retning mod fjerneste hjørne, men nok engang var Matej Delač klar og fik afværget den store chance.

Som halvlegen skred frem fandt mandskaberne hurtigt tilbage til den mere primitive boldomgang igen, og det var måske heller ikke helt så overraskende, at det var fra en dødbold, vi skulle finde en afgørelse på kampen.

Med en lille time spillet af kampen, var det en lang tå, som spændte ben for Søren Reese, der havde taget turen med op i B.93’s felt, og dommer Funder var ikke i tvivl, frem fandt han fløjten og pegede mod 11-meter-pletten.

Marinus Larsen skulle tage sig af straffesparket, og på trods af at Michael Falkesgaard fik kastet sig i den rigtige retning, var der ikke noget at gøre, for sparket sad så yderligt, at Larsen kunne bringe gæsterne i front på Østerbro Stadion.

Der var ikke meget at skrive hjem om i det resterende af kampen, og til trods for fornyede kræfter undervejs i halvlegen, heriblandt en indskiftet Thomas Basbøll der blot fik sin anden kamp i B.93-trøjen, var der ikke meget at stille op fredag aften.

Kampen gik død i et virvar af tacklinger, forseelser, clearinger og dødbolde, og så kunne AC Horsens drage hjemad mod Østjylland med alle tre point, da Svend Funder fløjtede opgøret af.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Desværre var vejrguderne ikke med os i dag ift. Vores bane, der for anden gang her i foråret stod under vand. Så det gjorde det umuligt at spille vores normale spil.

- Det blev en kamp med bolden mere oppe i luften end på græsset, en masse dueller, andenbolde, hvor der hele tiden kunne opstå tilfældigheder.

- En kamp uden de store chancer, hvor vi giver Horsens den største mulighed ved at lave et klodset straffespark.

- Spillerne gjorde hvad de kunne ude på banen, der blev kriget i alle dueller.

- Jeg er ærgerlig over at vi nu for anden gang i foråret skal spille på hjemmebane, hvor banen står under vand. Det er på ingen måder ønskeligt for hverken os, modstanderen eller tilskuerne.