1-0 Rebeka Winther 61'; 2-0 Mille Bech 72'
2-0
0-2
Velfortjent sejr i oprykningsstriden

Et B.93-hold i total dominans tog en 2-0-sejr og tre point ude mod Næstved HG på Ardagh Arena lørdag eftermiddag.

Ikke oplyst

Lørdag eftermiddag var 93’erne trukket i trøjerne igen, da man for tredje gang i indeværende sæson tog turen til det sydsjællandske og gæstede Næstved HG på Ardagh Arena.

I alt er det blevet til fire indbyrdes møder før lørdagens opgør. Seneste opgør mod sydsjællænderne på Ardagh Arena faldt tilbage i starten af marts, hvor man åbnede forårssæsonen med et sandt pokalbrag i kvartfinalen af Gjensidige Kvindepokalen. Den dag måtte B.93 se sig slået 3-2 efter en straffesparksscoring i den forlængede spilletid.

Måneden efter var det så næstvedernes tur til at gæste Svanemølleanlægget, denne gang i Kvinde 1. Division, her fik B.93’erne revancheret det ærgerlige pokalnederlag, hvor Filippa Høgild blev matchvinder med kampens eneste scoring, der faldt kort efter pausen.

Denne lørdag gjaldt det så femte indbyrdes opgør, der var mindst lige så vigtig som de forgangne fire, eftersom AaB tidligere på dagen havde besejret FC Thy-Thisted Q med 3-1 og dermed lagt yderligere pres på 93’erne i den tætte oprykningsstrid.

B.93-DOMINANS OG -KONTROL FRA START

93’erne, der i dagens anledning var iklædt deres røde udebanedragter, var i total kontrol med bolden fra kampens første fløjt. Og det var da heller ikke så overraskende, at de rødklædte gæster tilspillede sig kampens første skudforsøg. Med et par små hurtige driblinger fik Mille Bech frigjort sig og efterfølgende sendt et præcist indlæg rettet mod Rebeka Winther midt i feltet, der elegant tog kuglen til sig og helflugtede den mod Næstved-kassen, men Hannah Jørgensen kom på tværs og blokerede for hjemmeholdet.

Et par minutter senere var det igen Mille Bech og Rebeka Winther på bolden, som fint kombinerede mellem sig, inden sidstnævnte med en vending på 180 grader fandt en fremadstormende Büsra Barut, der havde i venstre side af Næstved-feltet tog bolden til dig og trykkede af, men afslutningen manglede lidt præcision, og Næstveds keeper, Mira Pastoft, kunne parere med fødderne.

Kort efter genvandt Phiona Nabbumba bolden lige uden for Næstveds felt, som hun selv tog sig af  med en afslutning styret mod nærmeste hjørne, men igen fik en hurtigt reagerende Pastoft afværget situationen.

Der stod B.93 skrevet overalt på 1. halvleg, og få minutter senere var Büsra Barut tæt på at skabe endnu en kæmpe chance. Barut genvandt selv bolden nede på egen halvdel og trykkede så speederen i bund, hvor hun med et langt træk efterlod Næstveds Katrine Krag-Andersen i bag sig. På tværs af feltet forsøgte Barut at finde Rebeka Winther, men akkurat som i indledningen af kampen kom Hannah Jørgensen på tværs midt i feltet og clearede bolden ud af zonen.

93’erne fortsatte med at sværme rundt om de hvid-grønne værters felt, hvor især gentagne indlægsforsøg skabte usikkerhed og problemer for Næstved-forsvaret. Et af indlæggene der var lige ved at tage fusen på med- og modspillere stod Leila Moçambique for.

Kort forinden var de rødklædte gæster blevet tildelt et frispark til højre for Næstveds felt, efter at Sandra Olabi på ulovlig vis var blevet sendt en tur i græsset. Moçambique forsøgte med frisparket at finde samme Olabi bagerst i feltet, men bolden havde andre planer og i stedet tog den det øverste af overliggeren til stor overraskelse - og lettelse - for Næstved-spillerne.

Efter en hæsblæsende start på kampen kom der mere ro på spillet, hvor østerbroerne fortsatte den store kontrol og et højt presspil. Og det var for alvor ved at give pote, efter den halve time var rundet.

Et par lynende hurtige kombinationer sat i værk nede fra egen halvdel mellem Phiona Nabbumba, Leila Moçambique og sidst Mille Bech, der afslutningsvis firsttimede en lang, flad bold i dybden til Rebeka Winther, som havde en motorvej mellem sig selv og keeper Pastoft.

Og godt som man troede, at spidsangriberen ville udnytte den store mulighed i sin normale kyniske stil, blev Winthers løb opbremset på det yderste af Næstved-feltet af hjemmeholdets Hannah Jørgensen, som var kommet tilbage i et returløb. Afslutningen blev alligevel sendt af sted mod mål, men den sad direkte på Pastoft - dommer Brkic var dog ikke et sekund i tvivl, retfærdighed ske fyldest, hånden gik til baglommen, og frem blev det røde kort fundet. Tidligt bad til Jørgensen.

Winther tog bolden i egne hænder og tog stilling til at eksekvere frisparket. Med et fladt spark strøg bolden forbi den opstillede Næstved-mur, men skuddet sad for centralt i målet, og Mira Pastoft kunne uden store problemer holde næstvederne inde i kampen.

Den store dominans fortsatte efter Jørgensens røde kort, hvor 93’erne fastholdt den store kontrol med kampen, men havde samtidig svært ved at lirke et meget defensivt Næstved-hold op, der havde sat sig endnu dybere på egen halvdel.

Kort før pausen var vi tæt på at få serveret en sand lækkerbisken af Rebeka Winther, der noget uventet var slutdestination på en clearing, bolden blev taget ned med en rutineret brysttæmning, inden den knaldhårdt blev flugtet mod Næstved-kassen fra en 25 meters penge. Knastørt hamrede bolden op på overliggeren, der på ny var sidste skanse for næstvederne, der igen kunne ånde lettet op.

Pausefløjt på Ardagh Arena og målløst de første 45 minutter, hvor der ellers stod B.93 på det hele.

OVERTALLET UDNYTTET

93’erne kom tilbage fra omklædningen og tog hurtigt kontrollen med bold og kamp igen med Næstved-holdet i en mere afventende og defensiv rolle.

Anden halvlegs første rigtige afslutning stod Mille Bech for. Bech kombinerede flot og hurtigt med Büsra Barut ude på venstrefløjen, inden hun kunne trække ind i feltet og trykke af, men igen stod Pastoft i vejen for føringsmålet.

Men vi skulle runde den hele time og godt og vel en halv time i overtal, før vi fik det forløsende føringsmål til 93’erne. Fra egen halvdel tog Julie Hemmingsen sagerne i egen hånd og smækkede en tværaflevering frem mod Rebeka Winther på kanten af feltet, som Winther i overlegen facon tæmmede med brystkassen, inden hun rundede en sagesløs Næstved-forsvarer og køligt prikkede den i netmaskerne bag Pastoft.

B.93’erne fortsatte presspillet og de offensive takter, og få minutter efter føringsmålet, var Mille Bech tæt på at udbygge for udeholdet. Phiona Nabbumba kom først på en løs bold og lobbeden den elegant over Næstveds forsvarskæde, hvor Winther og Bech ventede, mens sidstnævnte kom til afslutning, der dog med meget kort betænkningstid ikke formåede at dreje den rundt om keeperen.

Men få minutter senere var der ingen slinger i valsen for Mille Bech. Phiona Nabbumba og Filippa Høgild, der syntes utrættelige, var her og der og alle vegne lørdag eftermiddag på græstæppet i Næstved. Sammen fik de genvundet bolden tilbage på egne fødder og kort efter lå den i Mille Bechs støvler, der med et skarpt træk ind i banen og et ballonskud fik sendt bolden svævende over Mira Pastoft, og kort inden overliggeren dykkede den perfekt ned i målet til østerbrosk tomålsføring.

Efter 2-0-scoringen kom der mere ro på kampen igen, hvor B.93 i sikker stil kørte sejren hjem. Undervejs fik vi Jazmin Issa, Caroline Juel Nicolaisen og Maria Slott i spil, som alle i sikker stil var med til at hive de tre vigtige point med hjem til Østerbro.

NÆSTE KAMP

Lørdag 15. juni bliver det alvor, når B.93 hjemme møder Østerbro IF i sæsonens sidste og afgørende kamp, når andenpladsen og oprykningen skal sikres på Svanemølleanlægget klokken 14:00.

Sejren sætter 93’erne i fordelagtig position inden lørdagens oprykningsbrag, da der dermed er tre point ned til efterfølgerne fra AaB. Vi håber derfor, at der kommer rigtigt mange forbi Svanemølleanlægget lørdag for at støtte op om holdet i den afgørende kamp - det er ganske gratis!

CHEFTRÆNER PEER LISDORF UDTALER

- En disciplineret tålmodig holdpræstation grundlagde vores vigtige 2-0-sejr i Næstved.

- Der var mange gode individuelle præstationer i vores flotte sejr, samtidig med at holdet fulgte vores taktiske gameplan hele kampen igennem med stor selvtillid og tålmodighed.

- Vi fik lagt et hårdt pres på Næstved i medvinden i 1. Halvleg, som gjorde, at vi kunne fastholde spillet tæt på deres mål og komme til flere afslutninger, dog uden at vi fik scoret.

- I pausen snakkede vi om at være tålmodige og fastholde taktikken, så skal vi nok komme til flere afslutninger og få sparket bolden i mål.

- Vi havde positiv energi og kommunikation, og lykkes med at fortsætte de gode takter og endnu vigtigere at få scoret to vigtige mål via Rebeka og Milles fødder.

- Jeg er megastolt af holdets præstationer her i foråret, men nu skal vi gøre arbejdet færdigt i Kvalifikationsspillets sidste kamp på hjemmebane imod Østerbro IF, hvor vi håber på stor opbakning, så vi kan sikre oprykning til Kvindeligaen.