Referat

B.93 – Fredensborg BI
Fredensborg BI — B.93

Fuld tid

0-1 Clara Prebensen (7'); 0-2 Jazmin Issa (7'); 1-2 Sofie Mikkelsen (27'): 1-3 Jazmin Issa (31'); 1-4 Doha Bouraba (43'); 2-4 Sofie Mikkelsen (straffe, 46'); 2-5 Clara Prebensen (76')
5-2
2-5
Videre avancement i Gjensidige Kvindepokalen

Onsdag aften tog B.93 en sikker sejr i 2. runde af Gjensidige Kvindepokalen, da 93'erne vandt 5-2 ude mod Fredensborg BI.

Ikke oplyst

Onsdag 13. september tog B.93 hul på deres færden i Gjensidige Kvindepokalen, da de gæstede Fredensborg BI i det nordsjællandske i 2. runde af pokalturneringen.

FANTASTISK FØRSTE HALVLEG I FREDENSBORG

Efter 93'erne havde siddet over i 1. runde af turneringen, var de så sandelig også klar til at vise sig frem fra deres bedste side, da de trådte ind på græsset på Fredensborg Stadion onsdag aften.

Cheftræner Rasmus Good havde foretaget et par ændringer i startopstillingen inden kampen, blandt andet fik vi Clara Prebensen at se fra start, og så var Freja Løvenfald med igen for første gang i mere end 19 måneder.

Samme Prebensen kvitterede resolut for startpladsen, da hun blot syv minutter inde i kampen fik prikket bolden i kassen efter et flot indlæg fra højrekanten af dagens anfører, Jazmin Issa. 0-1.

Blot sekunder efter Fredensborg havde sat spillet igang igen, opsnappede Mille Bech en aflevering fra Fredensborg-forsvaret, og så kunne hun med et langt træk finde en udækket Issa i feltet, der på sikker vis headede bolden i kassen til 0-2 i selvsamme minut, Clara Prebensen havde åbnet ballet.

Efter gæsternes flotte start fik Fredensborggenserne spillet sig mere ind i kampen, hvilket gav dem en hjørnesparksmulighed tyve minutter efter åbningsmålet. Astrid Husemoen, i B.93-målet, fik viftet et ellers flot hovedstødsforsøg over målet med sikre hænder.

Det gav dog værterne endnu et hjørnesparksforsøg, denne gang fra modsatte side, og her var hjemmeholdet noget skarpere. Katja Hartz fandt Sofie Mikkelsen i feltet, som kunne stange bolden i kassen til 1-2.

Det skulle de, i dagens anledning, rødklædte 93'ere ikke have siddende på sig. Og blot fire minutter efter reduceringen, var det Jazmin Issa, der endnu engang var i centrum. Issa opsnappede bolden i midtercirklen, inden hun med et kort træk og et tørt hug lossede bolden i kassen, fra omtrent 40-meters afstand, til stillingen 1-3.

93'erne var flyvende det resterende af halvlegen, og efter et par fine forsøg af hhv. Mille Bech og Maria Slott fra distancen, var det Lúcia Leila Moçambique, efter en flot 1-2 med Bech, der kunne finde Doha Bouraba i dybden. Trods en grønklædt fredensborggenser nærmest hængende på skuldrene, fik Bouraba vredet sig fri og lagde bolden i kassen ved fjerneste stolpe til 1-4.

Det var lige før, at B.93'erne kunne gå til pause med en scoring yderligere, da Sofie Thrige, efter et flot raid op ad banen, fandt en fri Doha Bouraba ved bagerste stolpe, desværre stod samme stolpe i vejen for, at Bouraba kunne blive dobbelt målskytte i kampen, og så måtte gæsterne "nøjes" med en pauseføring på 1-4.

EN VÅD KLUD I ANSIGTET

Til trods for spil og chancer i de første 45 minutter, var det hjemmeholdet, som kom bedst ud fra pausen. Knap var det gået ét minut af anden halvleg, da kampens dommer, Benjamin Emil Friis, blæste i sin fløjte - straffespark.

Hjemmeholdets Sofie Mikkelsen skulle tage sig af sparket fra 11-meter-pletten, og det gjorde hun, desværre for 93'erne, på sikker vis, og så kunne hun for anden gang i kampen reducere. 2-4.

Reduceringen skulle dog ikke vise sig at have den store betydning for det resterende af kampbilledet, og udeholdet fortsatte dominansen fra første halvleg.

Vi skulle dog tredive minutter yderligere ind i kampen, før dominansen kastede endnu et mål af sig. Med et hurtigt kontraangreb fandt Sofie Thrige, fra højrefløjen, Filippa Høgild, der var løbet i dyben. I modtagelsesøjeblikket fik Fredensborgs Sille Hendriksen dog sat en stopper for Høgilds dybdeløb. Men med en glidende tackling og en lang tå fandt bolden vej direkte ind til en hel åben Clara Prebensen, som på elegant vis lobbede bolden over en chanceløs Fredensborg-keeper til 2-5.

Indskiftede Rebeka Winther, der allerede har scoret hele syv sæsonmål, var få centimeter fra sin ottende sæsonscoring, da hun få momenter inden slutfløjtet fik serveret et præcist indlæg fra højresiden. Hovedstødsafslutningen manglede dog de sidste marginaler, da kuglen sneg sig snert forbi opstanderen.

Mere blev det ikke til denne onsdag aften på Fredensborg Stadion, og B.93 kunne dermed juble hele vejen hjem til Østerbro efter en flot sejr på 2-5 og et sikret videre avancement til næste runde af Gjensidige Kvindepokalen.

PÅ LØRDAG GÅR DET LØS IGEN

Allerede lørdag 16. september går det løs igen, når Odense Q gæster Svanemølleanlægget med kampstart kl. 14.00.

Kom forbi anlægget og støt 1. Kvindesenior, når de møder fynboerne i en vaskeægte topkamp i Kvinde 1. Division.

Cheftræner Rasmus Good udtaler

- Pokalkampe har altid sit eget liv, så vi vidste at vi skulle møde et meget motiveret hold. Vi brugte samtidig lejligheden til at give meget sultne spillere, som ikke har fået størstedelen af spilletiden, spilletid.

- Clara Prebensen afslutter to gange i kampen, og scorer to mål, Jazmin Issa scorer ligeledes to gange og laver en assist, derudover fik Doha Bouraba en masse tid på kanten til at vise sig frem, og så fik vi Freja Løvenfald i trøjen til en officiel kamp for holdet for første gang i over 19 måneder, så det var fedt at se hende spille 90 minutter igen.

- Fredensborg ændrede deres presformation et par gange i løbet af kampen, og så var de meget dygtige på hjørnespark.

- Vi kunne mærke, at det er lang tid siden, vi har spillet på græs, opspringet er anderledes, og bolden triller ikke lige så forudsigeligt, når man løber med den, så den stoppede noget hurtigere både i pasninger og løb med bold, og det er svært at omstille sig til hurtigt, men det er noget vi skal blive dygtige til.

- Vi gik videre og scorede mange mål, så jeg er glad for resultatet, og nu bliver det spændende at se, hvem vi trækker i næste runde. Det plejer typisk at være et Kvindeliga-hold i 3. runde, men der er også nogle få hold tilbage, som ikke spiller Kvindeliga på Sjælland, så vi må vente og se.

- Jeg er glad for, at vi også fik hvilet nogle af profilerne, så deres belastning ikke er meget højere, end den plejer i ugen.

- Nu glæder vi os rigtig meget til at forsøge at tage 1. pladsen tilbage fra Odense Q på lørdag.

B.93 TV FRA KAMPEN

Vi har samlet alle highlights i form af mål, chancer og lækkerier fra kampen på B.93's YouTube-kanal.