Referat

B.93 – Sønderjyske
Sønderjyske — B.93

Fuld tid

1-0 Søren Andreasen (11'); 2-0 Søren Andreasen (15'); 3-0 José Gallegos (39'); 4-0 Emil Berggreen (90+1')
0-4
4-0
B.93 kom ikke godt ud af starthullerne i Haderslev

Cheftræner Kim Engstrøm påtager sig ansvaret for ændringer på et par positioner, som ikke gav den ønskede effekt.

SØNDERJYSKE TOG TETEN FRA BEGYNDELSEN AF KAMPEN

Sønderjyske Fodbold vandt lørdag klart med 4-0 på hjemmebane og viste sig som det bedste hold på dagen. B.93 må i dag konstatere, at der er et stykke vej til toppen af NordicBet Ligaen.

B.93’erne fik dog den værst tænkelige start, da Søren Andreasen allerede efter 11 minutter bragte hjemmeholdet i front, da han var over en returbold, som Aris Vaporakis i målet ikke havde chance for at redde.

Og minsandten om ikke den tidligere Aarhus Fremad-spiller var på pletten igen blot fire minutter senere. Denne gang på oplæg fra Peter Christiansen, hvilket naturligt højnede humøret hos hovedparten af de 5.265 fremmødte tilskuere på Sydbank Park.

Man skulle helt frem til 36 minutter på stadionuret, inden Nicolaj Thomsen blev noteret for B.93’s første afslutning i kampen, men hjemmeholdets forsvar havde ingen problemer med at afværge. I denne fase så det dog trods alt ud til, at gæsterne var spillemæssigt på højde med modstanderen, men det viste sig at være en falsk forhåbning.

Efterfølgende blev det nemlig mere end svært mod et hold, som med næsten statsgaranti kommer til at spille med om billetterne til Superligaen, når det hele skal afgøres til foråret.

Og så havde man samtidig uheldet at møde en mere end almindelig veloplagt Søren Andreasen, som rundede sin arbejdsdag af med et oplæg til amerikaneren José Gallegos, som nogle minutter før pause dræbte enhver drøm om B.93-point med sin første ligatræffer for sønderjyderne.

SPEKTAKULÆRT STRAFFESPARK

Da dommer Jonas Bæk fløjtede op til anden omgang fik B.93 lidt bedre fat. Kim Engstrøms udvalgte skal have ros for i det mindste at prøve på at æde sig ind i kampen.

Otte minutter efter sidebyttet var Emmanuel Ogude således ihærdig, men keeper Nicolaj Flø stod i vejen, da Ogude driblede sig frem til en skudchance i feltet, men afsluttede lige på Sønderjyske-keeperen.

Nogle minutter senere var samme Ogude igen på færde, men denne gang ver det træfsikkerheden, som manglede hos nigerianeren på en stor chance, da han blev headet fri af Nicolaj Thomsen tæt under mål.

Trods nede med 0-3 forsøgte Byens Ægte Hold sig alligevel med offensiv fodbold, men skarpheden manglede. Til gengæld var akrobatikken i højsædet (!), da Ogude for tredje gang bankede på og forsøgte sig efter godt 70 minutter, denne gang med et spektakulært saksespark. Men igen uden det sidste held til at lægge bolden i kassen.

Rent offensivt blev det ikke til mere. Tværtimod endte det med, at værterne øgede føringen til sidst, da indskiftede Emil Berggreen lukkede og slukkede med målet til 4-0. Hans første mål i 2023 i øvrigt.

Efter det uheldige exit fra pokalturneringen med en dramatisk straffesparkskonkurrence mod Randers FCi midtugen, tabte B.93 således til en bedre modstander.

B.93 håber nu på sæsonens første hjemmesejr på fredag aften, hvor der fløjtes op på Østerbro Stadion med kick-off kl. 19.00.

Køb din billet til Hillerød-kampen her.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Det blev desværre ikke det resultat, som vi havde håbet på.

- Jeg vil gerne dele kampen op i to dele:

- Den første del var langt under vores vanlige niveau, men det skyldes at jeg som træner underpræsterer. Vi havde ændret lidt på positionerne på holdet, hvilket på ingen måder gav os det ønskede udbytte.

- Vi ændrede tilbage til den vanlige opstilling efter 30 minutter, hvilket gav os mere ro både offensivt og defensivt. Men på det tidspunkt var vi desværre allerede nede med 2-0.

- I anden halvleg tog vi det bid for bid og forsøgte at skabe en mere lige kamp. Det blev det også ned en kamp, hvor der var chancer i begge ender.

- Jeg synes vi i anden halvleg fik vist os langt bedre frem. Der var kampen desværre bare allerede afgjort. Vi fik sat bedre angreb op. Der var større teknisk kvalitet, og vi fik spillet bedre igennem Sønderjyske presset.

- Hvor vi omvendt i første halvleg spillede for meget ind i deres pres, og fik for mange dumme boldtab, der gav farlige omstillinger til dem.

- Vi har nu haft to lærerige kampe onsdag og lørdag, hvor vi tager en masse med videre til anden halvdel af turneringen, som vi indleder når vi tager imod Hillerød på fredag på Østerbro Stadion.

SE B.93 TV FRA KAMPEN

Se pre- og post-match interview med cheftræner Engstrøm og post-match interview med Mikkel Mouritz. Se også Emmanuel Ogudes saksesparks forsøg i 2. halvleg og samme Emmys store chance i 2. halvleg tæt under mål.

Du kan som altid se meget mere indhold fra B.93 TV på vores YouTube-kanal. Husk at abonnere, så du får notifikationer når der kommet nye B.93 TV indslag. Vi producerer løbende nyt indhold.

Du kan også følge klubben på Twitter, Facebook og Instagram. Vi dækker kampene live på Twitter og med Instagram stories.