Referat

B.93 – FC Helsingør
FC Helsingør — B.93

Fuld tid

1-0 Tobias Blidegn (13'); 1-1 Jacob Schoop (48'); 1-2 Mathias Christensen (74'); 2-2 Sebastian Clemmensen (88')
2-2
2-2
B.93 sikrede uafgjort i de døende minutter

Tobias Blidegn åbnede ballet med sin første scoring for 1. holdet, mens Sebastian Clemmensen reddede et point med udligningen to minutter før slutfløjtet.

Resultat: 2-2
Spillested:
Dato:
5/4/2024
Tilskuertal:
1424

Banens tilstand var det store samtaleemne på Østerbro Stadion fredag aften.

Efter flere dage med monsunlignende regn var grønsværen, der i den grad mangler et fungerende dræn under sig, omdannet til en filial af Østerbro Svømmehal.

I forhold til mandagens forsmædelige nederlag til Hillerød møblerede cheftræner Kim Engstrøm om på midtbanen, så Nicolaj Thomsen fik et mere defensivt udgangspunkt og unge Tobias Blidegn fik chancen fra start på den offensive midtbane.

Manøvren havde sikkert til hensigt at forbedre boldsikkerheden og overblikket i opspillet. Nu var der bare lige den hage ved det, at intet opspil af nogen art var muligt på det umulige underlag, som kun tillod losseri og duelspil.

Ikke desto mindre viste valget af Blidegn i startopstillingen sig alligevel udslagsgivende. For efter tretten minutter var den talentfulde midtbanespiller på pletten i feltet og ekspederede bolden fladt i mål via den ene stolpe. En fortjent belønning for det hårde arbejde, han lagde for dagen.

Efter scoringen stod der Helsingør på det meste af spillet (eller hvad man nu skal kalde det) i resten af første halvleg.

Men for begge holds vedkommende var der en kraftig tendens til, at de offensive bestræbelser strandede i vandmasserne. Stemningen blandt de 1.424 tilskuere, der tappert havde trodset elementerne, svingede mellem latter og hovedrysten over de tragikomiske løjer, når de to hold udfordrede hinanden i den svære kunst at spille vandpolo med fødderne.

De rødklædte gæster fik dog moslet sig frem til en god mulighed ti minutter før pausen. Heldigvis strøg afslutningen på tværs af målet.

Et minut før pausen fik Sebastian Clemmensen en god mulighed efter et af Jeppe Erenbjergs herlige indadskruende indlæg. Desværre sendte han sit hovedstød forbi mål, og så blev det ved 1-0 til pausen.

Uheldig udligning

Anden halvleg var kun to minutter gammel, da Helsingørs Jacob Schoop sendte et indlæg ind i feltet fra højre. Bolden sjuttede i regnmasserne, så den snød Falkesgaard i målet og smuttede ind i det lange hjørne til stor jubel for det hårdt prøvede bundhold.

Ondt blev værre for B.93, da Ahmed Daghim pådrog sig en grim skade, i det han mistede fodfæstede på den spejlglatte bane. Det understregede, at underlaget ikke blot var en kilde til komiske indslag, men også decideret sundhedsskadeligt for spillerne.

I forsøget på at genskabe føringen forsøgte hjemmeholdet sig fortrinsvis med lange afleveringer mod løbestærke Sebastian Clemmensen bag den normalt sårbare Helsingør-backkæde.

Efter omkring en times spil lykkedes det endelig ”Clemme” at klemme sig igennem, men dommeren snød ham for friløberen ved at fløjte for frispark. I anden halvleg var det i det hele taget svært at se, om herren i sort var i gang med at dømme en fodboldkamp eller arbejdede på en jobansøgning til Lalandia.

Sytten minutter før tid var den ellers glimrende midtstopper Abdullah Iqbal uheldig med at heade en bold ned for fødderne af Helsingørs Mathias Christensen. Han kvitterede ved at sende bolden fladt i mål langt uden for Falkesgaards rækkevidde. 1-2.

Da Nicolaj Thomsen kort efter helflugtede en nedfaldsbold forbi mål i gunstig position, begyndte det at se sort ud for B.93.

Kim Engstrøm satsede hele butikken ved at gå over til tremandsforsvar og sende Egeris frem som hovedspilstrussel i angrebet. Men det blev ikke nemmere, da også anfører Mouritz måtte udgå med en skade syv minutter før tid.

Tre minutter før ordinær spilletids udløb var gæsterne tæt på at afgøre kampen på en friløber, men Falkesgaard parerede afslutningen, og i stedet slog B.93 kontra på kontraen:

Endnu en lang bold frem mod Clemmensen, der blev forlænget af nytilkomne Magnus Bøttker, og denne gang slap Sebastan Clemmensen endelig fri, og slaskede bolden i mål.

2-2 blev slutresultatet af denne på alle måder uskønne parodi på en skotsk andendivisionskamp fra 1978. Men nu glæder vi os da endnu mere til at få lagt et nyt dræn i banen.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- I dag var banen i en forfatning, hvor det ikke var muligt at spille vores normale spil.

- Så det blev i stedet til lange bolde og duel spil, da vi skulle have bolden over de mange vandpytter der var rundt på banen.

- Det handlede om at opsøge de tilfældigheder der ville opstå, være først over andenboldene og ikke tage nogen unødige risici omkring vores eget felt.

- Stor ros til spillerne for at spille efter forholdene, som på ingen måder var til vores fordel. Vi vil normalt meget gerne spille ud fra Falkesgaard i målet, men det tillod banen ikke.

- Spillerne gjorde alt hvad de kunne inde på banen i dag hele kampen igennem. Selv da vi kommer bagud 1-2, så rejser vi os og jagter udligningen. Derefter forsøger vi også at gå efter 3-2 scoringen.

B.93 på sociale medier

Følg klubben på X, Facebook, Instagram og YouTube.

Husk at abonnere på B.93's YouTube kanal, så får du notifikationer når der er nye B.93 TV videoer.

Fra fredagens våde oplevelse kan du eksempelvis se pre-match interview med cheftræner Kim Engstrøm, spillerne der træner de lange bolde og nedtæmninger på den våde bane inden kick-off og Michael Falkesgaard, der bliver bliver testet af målmandstræner Nicolas Nielsen.