Referat

B.93 – Sønderjyske
Sønderjyske — B.93

Fuld tid

0-1 José Gallegos (21'); 0-2 Peter Christiansen (49'); 0-3 José Gallegos (79'); 0-4 Søren Andreasen (85')
0-4
4-0
God præstation trods nederlag til Sønderjyske Fodbold

Fodbold handler i sidste ende om at score mål og der var vi ikke skarpe på de afslutninger, vi fik spillet os frem til fredag aften. Sønderjyske var derimod kyniske.

STOLPE-UD OG GODE B.93 TAKTER I FØRSTE HALVLEG

Til fredagens svære hjemmekamp mod Sønderjyske stillede B.93 op uden backen Ryan Johnson Laursen og anfører Mikkel Mouritz. Sidstnævnte var endnu ikke kommet sig helt over den skade, der holdt ham ude af AaB-kampen, så han måtte begynde kampen på bænken.

Kampen formede sig som B.93´s hjemmekampe i denne efterårssæson ofte har formet sig: I store dele af kampen var vi godt med i spillet, men en skidt start på anden halvleg garneret med en udvisning gjorde, at vi efter 90 minutter igen stod tilbage med fletningerne i postkassen.

Indledningen på kampen gav ingen fingerpeg om, at det var top mod bund på Østerbro Stadion. De til lejligheden sortklædte gæster satte sig godt nok på det meste af spillet, men skabte ikke åbne muligheder mod et energisk og velorganiseret 93-hold.

Men så – da der var spillet tyve minutter – foldede sønderjyderne sig ud med et pragtfuldt angreb, der fuldstændig skilte 93-defensiven ad, så den fikse José Gallegos alene med Falkesgaard kunne chippe gæsterne i front.

Umiddelbart efter scoringen burde eks-93-træner Thomas Nørgaards tropper have fordoblet føringen efter en bizar situation, hvor to 93-forsvarere skvattede på den fedtede bane, så den ellers målfarlige Peter Christiansen blot skulle sende bolden i et tomt mål. Heldigvis høvlede han bolden over mod Østerbro Svømmehal.

Som halvlegen skred frem, kom B.93 stadig bedre med i spillet. Mod halvlegens slutning fik vi faktisk etableret et decideret tryk mod Sønderjyskes mål. En veloplagt Tammer Bany slap fri og kanonerede bolden på stolpen. Ahmed Daghims flade afslutning trillede mod det lange hjørne, men sneg sig centimeter forbi den fjerneste stolpe.

SØNDERJYSKE VAR KYNISKE EFTER PAUSEN

Men ak, en flot afslutning på første halvleg blev vekslet til en skidt start på anden. Et mere aggressivt Haderslev-hold lagde bedst fra land efter pausen, og det gav pote allerede efter tre minutter: Peter Christiansen drejede sig fri i feltet mellem et alt for passivt 93-forsvar og huggede tørt bolden ind bag en chanceløs Falkesgaard.

Nu var resten af kampen op ad bakke for 93erne, men holdet skal roses for at klø godt på og skabe enkelte halve chancer mod de stærke sønderjyder – og så på en bane, der på grund af et ødelagt dræn mere mindede om et underlag på en dyrskueplads end på et stadion i 1. division.

Alligevel endte det med et unødvendigt stort nederlag. Inden for ét minut begik Tammer Bany to frispark, der begge var til gult, og så måtte han for tidligt i bad. Meget ærgerligt, ikke mindst for ham selv, for han gjorde det glimrende og bliver savnet i den kommende kamp mod Vendsyssel.

Spil i undertal har ikke B.93 ikke ligefrem været verdensmestre i i denne sæson. Og der gik da også kun et øjeblik efter udvisningen, før Sønderjyske straffede et mislykket 93-presspil, der efterlod en motorvej på højre flanke til den indskiftede eks-93er Sebastian Koch. Med en flad tværpasning fandt han en fri Gallegos, der enkelt kunne bringe gæsterne på 0-3.

Fem minutter før tid lukkede og slukkede Søren Andreasen fredagsfesten på Østerbro Stadion, da han efter lidt ping-pong i feltet fik tid og plads til at knalde kuglen fladt i mål.

Endnu et for stort nederlag på Østerbro Stadion til et 93-hold, der ellers var ganske godt med i store af kampen mod et Sønderjyske-hold, som ligner et særdeles godt bud på et kommende Superligahold.

Vi beder til, at de spillemæssige fremskridt, holdet trods alt har leveret i de seneste par kampe, også bliver belønnet med points inden længe.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Det blev i dag en meget mere lige kamp end sidst vi mødte Sønderjyske på trods af cifrene siger det samme.

- Vi spiller i dag en rigtig fin første halvleg, hvor vi holder Sønderjyske godt nede på chancer. Vi får selv skabt to meget gode muligheder for scoring.

- I de her kampe mod topholdene er det vigtigt at få scoret i sine gode perioder. Det fik vi desværre ikke gjort i dag.

- I anden halvleg er vi endnu engang ganske fint med indtil Tammers røde kort. Herfra bliver det vanskeligt at få point med fra kampen, specielt da de også scorer til 0-3 tyve sekunder efter.

- Vi har de seneste to kampe mod AaB og Sønderjyske leveret nogle gode præstationer, men må også erkende at de to hold har været kyniske imod os.

- Når de har fået den mindste mulighed, har de slået til, hvor vi lige har manglet lidt kvalitet i afslutningerne, så bolden kom ind over stregen.

- Vi arbejder godt videre på træningsbanen, og er fortrøstningsfulde med vores to præstationer i de seneste kampe når vi kigger frem imod de sidste fire kampe i efteråret.

- Vi er også bevidste om at turneringen er lang endnu, med otte grundspils kampe og yderligere ti slutspil kampe der venter.

SE B.93 TV FRA KAMPEN

Se pre- og post-match interview med cheftræner Kim Engstrøm, pauseinterview med transitions- og assistenttræner Kasper Lorentzen, spillerne der løber på banen til den fremragende stemning fra de 1.838 tilskuere på lægterne.

Du kan som altid se meget mere indhold fra B.93 TV på vores YouTube-kanal. Husk at abonnere, så du får notifikationer når der kommet nye B.93 TV indslag. Vi producerer løbende nyt indhold.

Du kan også følge klubben på Twitter, Facebook og Instagram. Vi dækker kampene live på Twitter og med Instagram stories.