1-0 Lasse Steffensen (7')
0-1
1-0
Kæmpe chancer i slutminutterne og en god 2. halvleg var ikke nok

Marginalerne var ikke på Den Hvide Dames side i slutfasen og Michael Falkesgaard stod en stor kamp i det nordjyske, men B.93 måtte se sig slået 1-0 af Vendsyssel FF lørdag eftermiddag.

TRODS CHANCEORGIE TIL SIDST: INGEN POINT I VENDSYSSEL

Trods massiv chanceproduktion lykkedes det ikke B.93 at få point med hjem fra Nordjylland, da holdet tabte knebent med 0-1 til Vendsyssel FF. Men det var en væsentlig forbedring fra 0-5 nederlaget mod samme modstander på Østerbro Stadion lørdag 26. august.

Der var på forhånd lagt op til revanche mod nordjyderne, som havde tre mand i karantæne. De hvidblusede stillede tilsvarende op uden Nicolaj Thomsen, Tammer Bany og eks-Vendsysselspilleren Emmanuel Ogude.

Det var dog B.93’erne, som kom med kampens første ”signalflag”, da Niels Morberg efter fire minutter sendte bolden over mål i fieldgoal-højde. Mere træfsikkerhed var der til gengæld hos hjemmeholdet, da Lasse Steffensen efter to forsøg et par minutter senere bragte Vendsyssel foran med sit syvende sæsonmål. Oskar Øhlenschlæger gjorde forarbejdet, og forsvaret fik ikke clearet bolden, og så stod der 1-0.

Efterfølgende var det også værterne, der dikterede spillet, dog uden at bringe sig yderligere foran, men efter 17 minutter tog Ahmed Daghim sagen i egen fod, vendte elegant rundt omkring midtercirklen, løb adskillige meter, men sparkede til sidst en anelse over målet. Det var det bedste bud på en 93-scoring på daværende tidspunkt.

Og det var det stadig, da målmand Michael Falkesgaard efter godt en halv time diskede op med en flot dobbeltredning på forsøg fra først Carl Lange og siden Lasse Steffensen, som var over returen.

Jacob Egeris headede et hjørnespark over mål lidt senere, mens den sidste mulighed for scoring tilfaldt hjemmeholdet efter 37 minutter, da Oscar Buch for alvor testede Falkesgaards evner som sprællemand. En eksamen, som B.93-keeperen bestod med bravur!

Mere skete der ikke chancemæssigt i en meget lige første halvleg, inden dommer Jonas Bæk fløjtede til pause-te kort tid efter.

KONTROVERSIEL ANNULLERING I ANDEN HALVLEG

Anden omgang startede med en kæmpe chance til Niels Morberg 2 1/2 minut efter sidebyttet. Lidt tilfældigt trillede bolden hen til ham inde i straffesparksfeltet, og med et resolut spark sendte midtbanespilleren bolden direkte på stolpen. Havde den været indenfor rammen, havde målmand Marcus Bundgaard været chanceløs, men træværket holdt altså med Vendsyssel i situationen.

I det hele taget var det en livlig start på anden halvleg, og få minutter senere måtte Falkesgaard igen demonstrere sine målmandsevner, da Lucas Jensen fandt Lasse Steffensen med et præcist indlæg. Hovedstødet havde kurs mod mål, men B.93’s solide målmand havde lim på handskerne og forhindrede endnu en Vendsyssel-scoring.

Kampen nåede sit dramatiske højdepunkt efter 70 minutter, da Mikkel Mouritz faktisk havde bolden i mål efter en elegant frisparksscoring. Noget kontroversielt (men dog efter reglerne) dømte Jonas Bæk indirekte frispark mod B.93, da Ahmed Daghim og Sebastian Clemmensen angiveligt løb for tæt på muren i skudøjeblikket. Den slags kendelser ser man sjældent, men desværre for gæsterne blev lovens bogstav fulgt med annulleringen af målet.

Situationen blev startskuddet til en god periode for gæsterne, som dog ikke formåede at omsætte spilovervægten til hverken mål eller helt åbne chancer. I stedet måtte dagens bedste B.93’er, målmand Falkesgaard, igen vise sine talenter med 10 minutter igen, da han i fuld længde kom i vejen for Mattias Jakobsens kanonskud. Da resterede der godt 12 minutter.

Efter 86 minutter var det igen tæt på udligning, da Jacob Egeris mødte Mikkel Mouritz’ fine hjørnespark, men marginalerne var ikke på gæsternes side, da bolden suste en anelse over målet.

DRAMA OG TRIPPELREDNING I TILLÆGSTIDEN

Cheftræner Kim Engstrøm var tydeligvis ikke begejstret for dommer Bæks kendelser, og i tillægstiden modtog han et gult kort for at være lidt for åbenmundet. Det var dog ikke den mest dramatiske hændelse i den dramatiske afslutning, for kort før slutfløjtet fik både Ahmed Daghim, dernæst Søren Sørensen og til sidst Jonathan Mathys hver sit store tilbud for at udligne, men de missede alle.

Utroligt nok fortsatte chanceorgiet, for få øjeblikke senere kunne Fisnik Isaki have udlignet, men han ramte bolden helt skævt.

Kort efter sluttede løjerne, og det er vel ikke for meget at postulere, at Vendsyssel havde marginalerne på sin side i den dramatiske kamp.

I fodbold skal man score på sine chancer og have kampafgørende kendelser på sin side. B.93 havde ingen af delene denne lørdag eftermiddag på en tung november-bane i Nordjylland, og dermed fortsatte stimen med nederlag desværre.

Der er dog mulighed for at få vendt skuden, når B.93 spiller kalenderårets sidste hjemmekamp på Østerbro Stadion på fredag 10. november med kick-off kl. 19.00, hvor FC Helsingør er modstanderen.

Vi håber på stor opbakning på lægterne til gutterne. Køb din billet nu og tag vennerne og familien med.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Vi er rigtig ærgerlige over vi i dag ikke får et point med hjem fra en svær udekamp mod Vendsyssel.

- Vi får en tidlig scoring imod os efter et indlæg. Det bliver derefter en første halvleg, hvor vi halter lidt efter defensivt og selv smider for mange bolde rundt på banen.

- Anden halvleg bliver fra vores side rigtig god. Vi kommer stærkt ud med et godt tryk imod Vendsyssel målet.

- Niels rammer stolpen kort inde i halvlegen. Vi scorer til 1-1 på et frispark, der bliver annulleret for at vores spillere er for tæt på modstanderens mur, hvilket meget sjældent bliver dømt.

- Vi har i overtiden en dobbelt chance, hvor vi skal udligne. Så i dag var de små marginaler ikke med os specielt i anden halvleg.

- Stor ros til spillerne for at følge gameplanen kampen igennem. Vi holder Vendsyssel okay fra de store chancer. Vi skaber selv nok store chancer til at få point med herfra. Desværre blev det en dag, hvor den ikke ville ind over stregen.

- Vi har nu i tre kampe leveret nogle gode præstationer. Fortsætter vi de takter, så ligger pointene helt sikkert og venter på os.