Kamp
Referat

B.93 – Hillerød Fodbold
Hillerød Fodbold — B.93

Fuld tid

0-1 Mikkel Mouriz (71')
1-0
0-1
Kanonkugle og mirakelredninger

Kanonkugle og mirakelredninger

Der var drama for alle pengene, da 93'erne fredag 15. september tog sejren og de tre point på Right to Dream Park mod Hillerød Fodbold.

Resultat: 1-0
Spillested:
Right To Dream Park
Dato:
15/9/2023
Tilskuertal:
581

DEJA-VU: RØDT KORT OG UDESEJR

Man skulle næsten tro, at B.93 spiller sine kampe i NordicBet Ligaen efter en fast skabelon: Et rødt kort bliver afgørende, og man vinder sine udekampe.

Det blev også facit denne fredag aften, hvor Hillerød tog imod Østerbro-klubben på Right To Dream Park i Farum, da klubbens eget stadion ikke er godkendt til 1. divisionsfodbold i denne sæson.

Her var det dog blot blevet til en enkelt sejr i de første fire hjemmekampe, men værterne kom alligevel bedst ud af startblokken, da Marinus Grandt sparkede på mål fra distancen og testede Aris Vaporakis, som for tredje ligakamp i træk havde fået hvervet som startende målmand i B.93-målet.

Herefter blev det en forholdsvis begivenhedsløs første halvleg, og man skulle frem til kampens 32. minut, før den første chance til udeholdet opstod.

Tammer Bany fandt Jeppe Erenbjerg i dybden, men afslutningen endte en lille meter på den gale side af stolpen.

Samme Bany fik også selv muligheden et par minutter senere, men hans forsøg fra kanten af feltet blev blokeret.

Det bedste bud på et mål i første halvleg tilfaldt Jeppe Erenbjerg, som efter et frispark sendte en ”ballon-bold” ind over, men den højtflyvende bold var tæt på at snyde den blot 18-årige William Lykke i Hillerød-målet.

Det gjorde den dog ikke helt, og første halvleg sluttede således uden scoringer.

PRAGTMÅL AF MIKKEL MOURITZ

Benjamin Svedborg fløjtede op til anden halvleg og med den kom to nye B.93’ere på banen, i form af Andreas Heimer og Ahmed Daghim.

Mindre end et minut inde i halvlegen fik sidstnævnte serveret en flot dybdebold af Tammer Bany, men forsøget endte med at få for meget højde, og for lidt retning.

Men 10 minutter inde i anden halvleg kom så det, der med rette kan kaldes for begyndelsen på enden for Hillerød.

Gregers Arndal-Lauritzen havde allerede set gult tidligere i kampen, men i et desperat forsøg på at holde et lidt for hårdt indlæg i spil, fik han tacklet unge Emil Møller alt for hårdt, hvilket korrekt fik dommer Svedborg til at uddele gult kort nr. 2, så hjemmeholdet måtte fortsætte med ti mand.

I første omgang tog det dog sin tid, før B.93-spillerne fik overtaget, og først 13 minutter efter udvisningen kom det første (halv)farlige forsøg, men Ahmed Daghims ellers velmente spark sad sikkert i næverne på målmand Lykke.

Det blev dog startskuddet til gæsternes bedste periode i kampen, og nogle minutter senere var det Andreas Heimer, der var tæt på at bryde dødvandet med et fladt spark med venstre snert forbi fjerne opstander.

Heller ikke han havde dog heldet med sig, men ærgrelsen over den brændte chance varede dog kun få sekunder, for kort efter kunne anfører Mikkel Mouritz hamre bolden i mål, til sin anden sæsontræffer.

Bolden ping-pongede først lidt udenfor feltet blandt B.93’ere, men Mouritz traf en hurtig beslutning, da bolden hoppede hen til ham, og han traf den perfekt, så den hvislede langs jorden og i mål helt ude ved den ene stolpe.

Godt 10 minutter senere var Jeppe Erenbjerg tæt på at krone endnu en god kamp med et mål, men hans letbenede løb med bolden endte med, at det efterfølgende skud blev blokeret til et resultatløst hjørnespark.

Trods det numeriske overtal var det alligevel tæt på, at hjemmeholdet havde tilkæmpet sig det ene point til sidst, da Valdemar Schousboe headede på stolpen efter et indlæg fra Matin Al-Atlassi i det sidste minut af ordinær spilletid.

Der var lagt hele fem minutter til, og det blev meget nervøst til sidst. Hillerøds Markus Bay, med en fortid i Fremad Amager, fik også skabt panik i ’93-forsvaret til sidst, men stormen endte trods alt med at blive redet af.

Aris Vaporakis diskede i de døende sekunder op med to pragtredninger på skud fra tæt hold og 1-0-sejren var en kendsgerning.

Dermed fortsatte stimen med udesejre, og B.93 er faktisk det tredjebedste udehold i rækken efter tre sejre i fem kampe på fremmed græs.

Byens Ægte Hold ser frem til at forsøge at forbedre hjemmebanestatikken på fredag 22. september, hvis man kan tage alle tre point i mødet med Hobro IK på Østerbro Stadion.

CHEFTRÆNER KIM ENGSTRØM UDTALER

- Vi er rigtig glade for sejren i dag på udebane imod Hillerød. Vi havde forventet det ville blive en tæt kamp, hvor det ville være de små marginaler, der kunne blive afgørende.

- Vi var ikke helt tilfredse med vores første halvleg. Jeg syntes vi var for passive i den defensive del. Vi overlod for meget initiativ til Hillerød på bolden, uden de dog skabte store muligheder. Vi var til gengæld hele tiden giftige på omstillinger, hvor vi skabte nogle fine muligheder der lige manglede det sidste.

- Vi skiftede to spillere i pausen for at få noget mere energi og fremadrettethed ind i holdet. Vi starter godt og får sat tryk på Hillerød.

- Da vi bliver 11 mod 10, ændrer kampen selvfølgelig helt karakter. Vi kommer endnu mere på bolden, hvor Hillerød falder længere tilbage.

- Vi får scoret et superflot mål på langskud af Mikkel. Efter scoringen virker det som om, vi glemmer at spille vores spil. Kampen kommer for meget over på Hillerøds præmisser med direkte bolde mod nogle store fyre i front.

- Vi får aldrig ro på spillet, så det bliver en hektisk afslutning. Vi får dog stået godt imod de lange indlæg, hjørnespark osv. Aris får også leveret to pragtredninger til sidst, som selvfølgelig sikrer os de tre point.

- Alt i alt en rigtig god sejr på udebane. Vi har nu hentet ti point i de seneste fire udekampe.

- Nu skal vi til at have nogle sejre på hjemmebane, så vi kan give noget tilbage til vores fantastiske trofaste fans. Sikke en opbakning vi havde i dag på Farum Park. Det var som om vi var på hjemmebane med den støtte. En kæmpe tak til jer.

SE B.93 TV FRA KAMPEN

Se pre- og post-match interview med cheftræner Engstrøm. Find desuden post-match interview med matchvinder Mikkel Mouritz, og post-match interview med Aris Vaporakis.

Du kan som altid se meget mere indhold fra B.93 TV på vores YouTube-kanal. Vi publicerer løbende nyt indhold - så husk at abonnere.

Du kan også følge klubben på Twitter, Facebook og Instagram. Vi dækker kampene live på Twitter og med Instagram stories.

HOLDET PÅ BANEN

Aris Vaporakis

Emil Møller (ud 77')
Jacob Egeris
Osvald Gabriel Søe
Abdullah Iqbal

Niels Morberg (ud 46')
Mikkel Mouritz (ud 87')

Jeppe Erenbjerg
Nicolaj Thomsen
Antonio Bustamante (ud 46')

Tammer Bany (ud 77')

PÅ BÆNKEN

Marcus Alstrup
Ryan Johnson Laursen (ind 77')
Emil Christensen (ind 87')
Sebastian Kroner
Andreas Heimer (ind 46')
Ahmed Daghim (ind 46')
Sebastian Clemmensen
Emmanuel Ogude (ind 77')
Jonathan Mathys

Kampreferat: Henrik Hvillum.
Fotos: Kim Gudmand.