Fredag aften gæstede B.93 Nordstern Arena Horsens, hvor det blev til en nulløsning og dermed pointdeling med værterne, AC Horsens.

Tilskuertal:
2.033

B.93 ER STADIG GODE PÅ UDEBANE

I sidste sæson, det vil sige for blot 2½ måned siden, spillede Horsens i Superligaen, og man var i øvrigt meget tæt på at forny kontrakten med landets bedste række, men man endte alligevel med at rykke ud.

B.93 var tophold i den tredjebedste række, og i sæsonens allersidste sekunder var det yderst tæt på, at oprykningen glippede.

Men resultaterne magede det sådan, at ”Den Gule Fare” og ”Byens Ægte Hold” i denne sæson spiller i samme række, NordicBet Ligaen. Begge klubber har fået en ujævn start på sæsonen, og inden det indbyrdes møde lå man næsten side om side, midt i rækken.

Med andre ord, så var det ikke til at se, at det ene hold (Horsens) for kort tid siden var et Superliga-hold, mens det andet (B.93) lå i den tredjebedste række. Faktisk var det hele meget jævnbyrdigt, og det sluttede da også helt lige. Desværre for underholdningen endte det 0-0.

I første halvleg var det hjemmeholdet, der viste mest initiativ fra start, og den første store chance opstod efter ca. 20 minutters spil, men Osvald Søe, som fik sin første chance fra start i denne sæson, og Jacob Egeris afværgede faren.

Endnu tættere på var hjemmeholdet et par minutter senere, da Jakob Ankersen testede Aris Vaporakis i målet, og på returen havde Anders K. Jacobsen alle chancer for at puffe bolden over stregen. Men lige dele uskarphed og et tigerspring af Vaporakis forhindrede en scoring.

Og så var det endda lige før, at Jeppe Erenbjerg havde ramt plet på det efterfølgende angreb, men hans forsøg røg forbi målet. Resten af første halvleg var lidt som en skak-duel, hvor ingen af de to hold for alvor formåede at åbne modstanderens forsvar, hvorfor det stadig var målløst, da dommer Mathias Lykke fløjtede til pause.

TÆT PÅ FOR BYENS ÆGTE HOLD I ANDEN HALVLEG

Samme Lykke var i øvrigt den dommer, som dømte B.93, da man i foråret tabte hele 1-5 hjemme til Kolding i 2. division.

Denne gang blev det lidt mere målfattigt, og uden at fornærme nogen af holdene var det ret beset lidt kedeligt i store dele af anden halvleg. Det havde cheftræner Kim Engstrøm sikkert intet imod, for i modsætning til hjemmekampene mod FC Fredericia og Vendsyssel FF (begge blev jo tabt 0-5) var det et velorganiseret B.93-forsvar, som i det store hele holdt modstanderen fra at skabe målchancer.

Faktisk kunne gæsterne ved et par tilfælde snildt have taget sejren med hjem over Storebælt. Eksempelvis spillede Mikkel Mouritz sin holdkammerat Jeppe Erenbjerg fri 12 minutter efter sidebyttet, men målmand Delac i Horsens-buret stod i vejen for en åbningstræffer.

Endnu en mulighed opstod godt 10 minutter senere, da en veloplagt Nicolaj Thomsen forsøgte sig med et hovedstød tæt inde under mål, men heller ikke det resulterede i mål. Herefter overtog Horsens initiativet, dog uden at skabe de helt åbne målchancer.

Faktisk var det 93’erne, som skabte en største mulighed i anden halvleg. Sebastian Clemmensen havde afløst Tammer Bany efter 75 minutters spil, og få minutter senere fik han lidt tilfældigt muligheden efter et indlæg i venstre side fra Fisnik Isaki, som Clemmensen nærmest kung-fu-sparkede mod mål. Desværre for ham og B.93 nåede Matej Delac akkurat at parere.

Det var også det sidste, der kunne have resulteret i en scoring, og efter syv minutters tillægstid kunne de to hold så gå på weekend med et point hver. Tendensen med at tjene point på udebane fortsætter for B.93, som nu har opnået 7 af sine 8 point i sæsonen på fremmed græs.

Der er mulighed for yderligere succes på udebane og samtidig videre avancement i pokalturneringen, hvor Brønshøj venter tirsdag aften, mens næste NordicBet LIGA-kamp ligeledes er på udebane mod Hillerød fredag 15. september med kick-off kl. 19.00.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Vi er glade for vores præstation i dag, hvor vi igen fik vist, at vi kan spille lige op med alle hold i denne række. Specielt når vi er 11 mod 11 på banen.

- Vi havde modet til, på en svær udebane, at spille vores eget spil med stor ro på bolden.

- Vi spiller helt lige op med et stærkt Horsens-hold, der indtil i dag var ubesejret på hjemmebane.

- I dag fik vi vist B.93-stilen frem på fornemmeste vis med tålmodighed, coolness på bolden, men også stærkt forsvarsspil hvor vi holdt Horsens nede på meget få muligheder kampen igennem.

- Nu ser vi frem til tirsdagens pokalkamp på udebane imod Brønshøj, hvor vi håber at se mange 93’ere til at støtte os i Tingbjerg Idrætspark.

Følg klubben på de sociale medier

Du kan som altid følge klubben på X, Facebook og Instagram. Vi dækker kampene live på X (Twitter) og Instagram.