0-1 Büsra Barut (7'); 0-2 Frederikke Benfeldt Sørensen (50')
2-0
0-2
Velfortjent sejr i Thy

Büsra Barut og Frederikke Benfeldt sikrede sejren med en scoring hver, da B.93 lørdag 23. marts besejrede FC Thy-Thisted Q 2-0 på Sparekassen Thy Arena.

Ikke oplyst

93'erne var i aktion igen, da man lørdag havde taget den lange tur på tværs af det ganske land for at gæste FC Thy-Thisted Q på Sparekassen Thy Arena i Thisted.

Hjemmeholdet, der endte næstsidst i Gjensidige Kvindeligaen i efteråret, kom godt fra start i Gjensidige Kvindeliga Kvalifikationsrækken, da de forrige weekend tog alle tre point ude mod Næstved HG i en 1-0-sejr.

B.93 spillede samme dag 1-1 hjemme mod OB Q i en tæt duel på Svanemølleanlægget.

Opgøret bød samtidig på et gensyn med sin tidligere klub for cheftræner Peer Lisdorf, der inden kampen fortjent blev hyldet for sit store arbejde i Thisted-klubben.

TÆTTE FØRSTE 45 MINUTTER MED VESTENVINDEN I RYGGEN

Det var de blå-hvide værter, der kom klart bedst fra start i dagens kamp, hvor de hurtigt fik presset 93'erne tilbage mod eget felt. Forsvarskæden anført af Signe Munk i kassen modstod det tunge pres de første fem minutter, hvorefter gæsterne begyndte at få mere kontrol over spillet.

Længe varede det heller ikke, før B.93 fik vendt presset til modsatte banehalvdel og efter en flot tur langs højresiden, var det Mille Bech, som fik prikket bolden videre mod venstresiden, hvor Büsra Barut dukkede op i modsatte side af feltet og stensikkert kunne placere kuglen bag en chanceløs Liva Petersson i Thy-Thisted-målet. Første officielle scoring af Barut siden sit vinterskifte til klubben.

1-0 til de rødklædte gæster og en drømmestart på eftermiddagens opgør.

Efter Baruts scoring var det B.93, der fik kontrol over kampen, stærkt hjulpet op ad grønsværen af en meget stærk blæst fra Vesterhavet.

B.93'erne kom også frem til flere gode chancer som halvlegen skred frem. Målscorer Büsra Barut var heller ikke langt fra at blive dobbelt målskytte, men hendes afslutning sad lige på keeperen.

I den anden ende skete der ikke meget, på trods af dette måtte anfører Signe Munk ud i to aktioner undervejs i første halvleg. Først kunne hun med sikre hænder nemt nedtage en forkølet afslutning fra distancen, mens Munk kort efter måtte diske en flot fodparade frem, da hjemmeholdet blev nærgående igen.

Hen mod pausen fik vi yderligere testet keeper Petersson, men på trods af fine afslutninger af bl.a. Rebeka Winther og Mille Bech, blev det ikke til mere de første 45 minutter.

GOD KONTROL I 2. HALVLEG

B.93 kom meget bedre ud til anden halvleg end første, og der blev hurtigt sat et stort pres mod Thy-Thisted-feltet.

Det store pres endte også med at give hurtig gevinst. Büsra Barut var på ny i hopla på venstrefløjen, og efter at have afdriblet en rundtosset Thy-Thisted-forsvarer satte Barut et fint indlæg mod midten af feltet, der efter lidt forvirring endte foran Frederikke Benfeldt Sørensen, som kynisk halvflugtede bolden til højre for keeperen til 2-0!

Efter 2-0-scoringen fortsatte gæsterne med at kontrollere kampen, og efter 61 minutter fik Büsra Barut en velfortjent pause til fordel for indskiftede Caroline Juel Nicolaisen.

Kort efter indskiftningen fik B.93 tilspillet sig endnu en stor chance, denne gang var det topscoreren, Rebeka Winther, som forsøgte sig med et tørt hug, der dog blev grebet af Liva Petersson.

Hjemmeholdet havde i anden halvleg ikke meget at true med, og til trods for at have fået vinden med sig fra starten af anden halvleg kunne de intet stille op mod den bundsolide forsvarsmur bestående af Olabi, Hemmingsen, Grønhøj og Thrige, som på forbilledlig vis holdte værterne fra farlige tilnærmelser.

Hen mod slutningen af kampen fik vi også Jazmin Issa, Maria Slott, Resty Nanziri og Malin Schöps i spil, hvor sidstnævnte var tæt på at lukke og slukke fuldstændig i kampens 90. minut med en godkendt afslutning fra højre side af Thy-Thisted-feltet.

Jazmin Issa forsøgte også at øge føringen til sidst, men hun måtte desværre se sin afslutning svæve en anelse for meget over træværket.

Mere blev det ikke til lørdag eftermiddag, for efter tæt på fem minutters tillægstid kunne dommeren, Jan Hartmann Rømer, fløjte kampen af. En meget velfortjent 2-0-sejr til B.93, der var banens klart bedste hold de sidste 85 minutter.

Kvinderne har brug for al den støtte de kan få fredag 29. marts, når det andet hold fra Gjensidige Kvindeligaen, AaB, gæster Svanemølleanlægget med kampstart kl. 14.00.

CHEFTRÆNER PEER LISDORF UDTALER

- Stærk holdindsats med mange løb, intens fight oggode gennembrud gav en flot 2-0 sejr i Thisted i dag.

- Spillerne lykkedes godt med at følge vores gameplan og ligge et højt pres på Thisteds forsvar.

- Vi var gode til at udfordre deres backs, og det var også hvad Büsra Barut gjorde, da hun bragte os foran tidligt i kampen.

- Vi vidste, at det ville blive svært at spille kort kombinationsspil fra eget mål. Så vi fik prøvet nogle af de muligheder, vi havde øvet i løbet af ugen, hvor vi skulle spille forbi deres høje pres, når de kom med seks spillere.

- Det blev især vellykket i vores højre side, hvor vi fik sat Frederikke Benfeldt Sørensen godt op så hun kunne udfordre fremad i højt fart. Ofte godt sat op af Julie Hemmingsen og Sandra Olabi, mens Frikkes flotte scoring efter cutback kom fra en assist fra Busra.

- Sara Grønhøj og Julie Hemmingsen fik lukket godt af sammen med Signe Munk i målet, og klarer det super fint i midterforsvaret med tanke på at det var deres først kamp sammen i den konstellation.

- Vores centrale midtbane med Phiona og Filippa Høgild var ikke bare i  konstant bevægelse, men også kloge til at placere sig og stærke i duelspillet midt på banen, som vi vidste ville blive vigtigt i dag.

- Sofie Thrige blev fortjent kampens spiller sammen med Filippa Høgild efter en bundsolid indsats.

- Mille Bech og Rebeka Winther var ofte en trussel oppe foran, men Thisteds forsvar var meget opmærksomme på dem og havde ofte mange modstandere omkring, hvilket skabte god plads til de øvrige holdkammerater.

- Bænken kom ind med god energi, så vi kunne holde stand i den sidste del af kampen.

- Det var vigtigt med en sejr, men lige så vigtigt er det at se vores stærke sammenhold og vilje til at ville vinde. Det er jeg stolt over.