Referat

B.93 – Brønshøj BK
Brønshøj BK — B.93

Fuld tid

0-1 Jeppe Erenbjerg (30'); 0-2 Jeppe Erenbjerg (41'); 0-3 Jeppe Erenbjerg (45'); 0-4 Sebastian Clemmensen (50'); 0-5 Jonathan Mathys (63')
5-0
0-5
Stensikkert avancement og hattrick af Jeppe Erenbjerg

Brønshøj Boldklub bød B.93 godt op til dans den første halve times tid, inden Jeppe Erenbjerg punkterede kampen med tre mål inden pausen.

B.93 er bare gode på udebane!

Trofaste følgere af klubben vil vide, at man foreløbig har hentet syv af sæsonens otte point i NordicBet Ligaen på fremmed græs, ligesom man vandt en rekordsejr på 16-0 ude over Listrup fra Lolland-Falsterserien i første runde af Oddset Pokalen.

Tendensen fortsatte tirsdag aften, hvor det blev til en klar 5-0 gevinst på Tingbjerg Ground, Brønshøj Boldklubs hjemmebane.

Aftenens altoverskyggende navn var Jeppe Erenbjerg. Den venstrebenede offensivspiller scorede således et vaskeægte hattrick mod slutningen af første halvleg.

De tre scoringer afgjorde naturligvis kampen, men inden ”The Erenbjerg Show” var det faktisk Brønshøj, der havde haft kampens bedste tilbud. Efter mindre end to minutters spil var den tidligere B.93’er Tarik Mourhrip meget tæt på, men bolden blev clearet på stregen.

Efterfølgende var spillet meget ligeligt fordelt, og det var ikke til at se, at hjemmeholdet til daglig er at finde i Danmarksserien, mens B.93 jo som bekendt er rykket op i landets næstbedste række.

Forskellen viste sig først med Jeppe Erenbjergs kanontræffer efter en lille halv times spil. Det flotte spark efterlod ikke den tidligere Avarta-målmand Tobias Gundel nogen chance, og så var gæsterne bogstaveligt talt sparket i gang.

Det blev 2-0 med fem minutter igen af første halvleg, da Antonio Bustamante blev nedlagt af en Brønshøj-sandwich i feltet. Den store chance fra pletten lod Erenbjerg ikke gå fra sig, selv om målmand Gundel kastede sig til den rigtige side.

Og i halvlegens sidste minut fuldendte 23-årige Erenbjerg så sit hattrick, da han listede bag om et snorksovende Brønshøj-forsvar på en tværpasning fra Daniel Thøgersen, og med en simpel ”tap-in” kunne gøre det til pausestillingen 3-0.

NYE NAVNE I ANDEN HALVLEG

Den udmærkede dommer Kasper Madsen fløjtede op til anden halvleg, foretog B.93-cheftræner Kim Engstrøm en enkelt udskiftning. Hattrick-helten Erenbjerg kunne holde tidlig fyraften og overlod sin kantposition til Ahmed Daghim.

Der var dog også andre 93ere, der kunne finde målet. Eksempelvis Sebastian Clemmensen, som med et hårdt og præcist spark fra en position inde i feltet gjorde det til 4-0 fem minutter inde i anden halvleg. Her var kampen var naturligvis afgjort.

Samme Clemmensen var sågar tæt på at blive dobbelt målskytte minuttet efter, og dermed bringe sig op på fem pokalmål i sæsonen (hattrick mod Listrup), men hans forsøg gik akkurat forbi opstanderen.

Nicolaj Thomsen var ligeledes tæt på at øge til 5-0 få minutter senere, hvilket blev hans afsluttende aktion i kampen. Han blev nemlig byttet ud med Jonathan Mathys, og det var noget af en genistreg af træner Engstrøm, for efter blot tre minutter på banen kunne Mathys glæde sig over sit fjerde pokalmål i denne sæson (han lavede også hattrick mod Listrup!).

D’herrer Clemmensen og Mathys er henholdsvis 20 og 19 år, og de fik dermed bevist, at der er masser af kvalitet i B.93’s ungdomssatsning.

Som nævnt var forestillingen for længst afgjort og B.93 fik meget glædeligt gang i målscoringen igen efter lidt tørke på det seneste.

Til sidst var det dog Brønshøj, som var tættest på en scoring. Man kunne godt have undt Malik Ait et mål på to ualmindelig akrobatiske afslutninger. Først forsøgte han sig med en blanding af et René Higuita skorpionspark og et Zlatan-agtigt kungfu-spark, og nogle minutter senere på et ”almindeligt” saksespark at overliste den blot 19-årige debutant Marcus Alstrup i B.93-målet, men det lykkedes altså ikke.

Det gode vejr havde lokket hele 1.080 tilskuere til Tingbjerg Ground. Heraf ca. 300 fans af ”Byens Ægte Hold”. De fremmødte tog gladelig mod både en storsejr og videre avancement i pokalturneringen.

Næste opgave er i øvrigt endnu en udekamp fredag 15. september, hvor Hillerød tager imod.

Cheftræner Kim Engstrøm udtaler

- Vi er rigtig glade for vores præstation i aftenens pokalkamp.

- Vi havde til dagens kamp foretaget otte ændringer i forhold til den sidste kamp imod Horsens. Det betød debut i målet til Marcus Alstrup. Vi har en stærk og bred trup, hvor det er vigtigt for os at holde så mange spillere som overhovedet muligt i gang.

- Vi tager pokalen meget seriøst, så for os handlede det om at levere en god og koncentreret indsats fra start til slut. Vi vidste, at Brønshøj ville komme fra start med masser fysik og bolde til duel, så det handlede om at stå imod det i starten, indtil vi kunne få sat vores spil.

- Det får vi gjort efter 20-25 minutter. Derfra sidder vi fuldstændigt på kampen og Jeppe Erenbjerg får scoret et fremragende langskudsmål til 1-0, så det giver lidt ro.

- Med de to scoringer lige før pausen betød det, atvi var i endnu mere kontrol resten af kampen. I anden halvleg fik vi lukket kampen meget hurtigt med scoringen til 4-0 ved Sebastian Clemmensen.

- Det var en fed kulisse til en pokalkamp, med to klubber der hver især har en rigtig god fanskare. Endnu engang dejligt at se så mange 93'ere tage turen til Tingbjerg og støtte os en tirsdag aften.

- For spillere og stab venter der nu nogle tiltrængte hviledage. Onsdag står på socialt arrangement. Derefter venter der fire fridage.

- Vi var igennem et intenst slutspil i 2 division, da vi sikrede oprykningen på sidste spilledag. Der var kun 14 dages ferie inden det gik løs med forberedelserne til NordicBet Liga sæsonen, så nu puster vi lige ud et par dage, inden vi kigger frem mod udekampen mod Hillerød.

Følg klubben på de sociale medier

Du kan som altid følge klubben på X, Facebook og Instagram. Vi dækker kampene live på X (Twitter) og Instagram.