1-0 Rebeka Winther (10'); 2-0 Mille Bech (20'); 2-1 Kristina Andersen (78')
2-1
1-2
B.93 er videre til kvartfinalen i Gjensidige Kvindepokalen

B.93 sikrede sig videre avancement til kvartfinalen i Gjensidige Pokalfinalen med en 2-1 sejr hjemme mod Østerbro IF.

41

For anden gang på blot fem dage krydsede B.93 onsdag aften klinger med naboerne fra Østerbro IF.

De to hold, der begge kæmper med i topstriden af Kvinde 1. Division, mødtes lørdag 30. september i Fælledparken, hvor 93'erne, som bekendt, tog en vigtig sejr på 2-0.

Og da der for et par uger siden blev trukket lod til ottendedelsfinalen af Gjensidige Kvindepokalen, var det de to Østerbro-hold, som blev trukket op ad bowlen sammen med hinanden. Det var dermed en kendsgerning, at vi skulle have endnu et naboopgør, denne gang hjemme på Svanemølleanlægget.

DOMINANS FRA FØRSTE FLØJT

B.93 kom ud til kampen som lyn og torden, og det var især Frederikke Benfeldt Sørensen, i samarbejde med Sofie Thrige Andersen og Mille Bech, der lagde et tungt pres på gæsterne fra første fløjt med både driblinger, indlæg og farlige dybdeløb bag Østerbro IF-forsvarerne.

Sidstnævnte stod også for kampens første chance. Bech blev spillet i dybden mod baglinjen, og der skulle ikke meget til, før skudforsøget for alvor kunne blive farligt, men desværre blev vinklen for skarp, og Østerbro-keeperen kunne parere uden store problemer.

Det skulle dog blot vise sig at være starten på et tungt pres, fordi 93'erne mente det alvorligt, og hjemmeholdet fremtvang en kavalkade af hjørnespark i kampens indledning. Julie Hemmingsen, der efter en længere skadesperiode var med i truppen for første siden sæsonpremieren hjemme mod Varde IF, var da også tæt på at krone sit comeback med en scoring fra kanten af feltet, men hendes skud blev akkurat reddet ved nærmeste stolpe.

Til trods for udeholdets gentagende forsøg på at få bolden væk fra eget felt, var det Mille Bech der i kampens tiende minut nok en gang lagde bolden til rette ved det ene hjørneflag, og med et millimeter-præcist indlæg fandt hun Rebeka Winther - hvem ellers - som med en knaldhård header kunne støde kuglen i kassen til 1-0.

Det var samtidig Winthers ellevte (!) sæsonscoring på blot ni kampe. En imponerende bedrift af den blot 21-årige skarpretter.

93'erne fortsatte det tunge pres mod Østerbro-feltet, og der skulle ikke gå meget mere end ti minutter yderligere, før nettet blafrede på ny bag en hårdt prøvet Østerbro IF-keeper.

Denne gang var det Mille Bech i målscorerens rolle med Phiona Nabbumba som assistmager. Opspillet til målet startede dog ude langs venstrefløjen, hvor Jazmin Issa og Julie Hemmingsen i samspil til sidst fandt Nabbumba, inden Mille Bech kom på bolden i feltet og med et bare fikse driblinger kunne sende kuglen ind ved nærmeste stolpe til stillingen 2-0.

Julie Hemmingsen fortsatte de mange løb op langs venstrekanten det resterende af halvlegen, og Hemmingsen var også tæt på at få udbytte af sit utrættelige arbejde med et frækt lobforsøg fra en spids vinkel. Præcisionen manglede dog en smule, og hun måtte se sit forsøg svæve over opstanderen.

Fem minutter før pausen var Frederikke Benfeldt Sørensen for alvor ved at tage fusen på Østerbro-keeperen med et indlægsforsøg, som var marginaler fra at dale over i det lange hjørne.

Mere blev det ikke til i første halvleg. Og 93'erne kunne dermed gå til pause med en fortjent to-måls-føring.

DET VIDERE AVANCEMENT BLEV FIGHTET HJEM

Cheftræner Rasmus Good udnyttede pausen til at lave en enkelt ændring. Ind kom Freja Marie Pedersen i stedet for Julie Hemmingsen, der havde ydet en flot indsats på venstrebacken.

Hjemmeholdet fortsatte med at kontrollere kampen fra anden halvlegs start, men Byens Ægte Hold havde noget sværere ved at bryde gennem Østerbro-forsvaret.

Vi skulle sågar hele tyve minutter ind i halvlegen, før 93'erne var ved at bide fra sig igen. Denne gang var det Jazmin Issa, som viste stort overskud med et hurtigt og adræt træk, der satte Østerbro IF's nr. 15, Sabine Bjerre, fuldstændig af, og inde i feltet fandt hun naturligvis topscorer Rebeka Winther, hvis chance der dog blev sat en stopper for med en lang tå.

Østerbro IF fik, som kampen skred frem, så småt kæmpet sig mere ind i kampen, men det var fortsat værterne, der tilspillede sig de største chancer. I kampens 69. minut var det Helena, der fra det yderste af feltet fik trykket en snu afslutning afsted mod målet, som blev opsnappet af en hurtigtreagerende målvogter.

Seks minutter efter var det lige før Rebeka Winther og Mille Bech kunne gøre sig til hhv. dobbelt målskytte og dobbelt assistmager. Førstnævnte modtog en flot bold i dybden af Bech, og Østerbro-keeperen måtte nok en gang have paraderne oppe for at afværge situationen.

Gæsterne begyndte at tage mere kontrol over kampen hen mod slutningen, og i kampens 78. minut var det den tidligere B.93'er, Kristina Andersen, der kunne sparke reduceringen i kassen til 2-1.

Dette satte også gang i et større pres fra udeholdets side, mens B.93 måtte stille sig noget dybere og mere kompakt på egen halvdel.

93'erne fik dog tilspillet sig et nyt hjørnespark, og her var det Rebeka Winther, som igen kom bedst fra hovedstødsduellen, det blev dog nærmere en afretning frem for et hovedstødsforsøg, men indskiftede Freja Marie Pedersen var hurtigt over bolden og var en imponerende refleksredning fra at øge til 3-1 to minutter efter udeholdets reducering.

I sidste minut af den ordinære spilletid var det Helena Pedersen som forsøgte sig fra distancen i håbet om at lukke kampen, men afslutningen manglede nogle kræfter for at snyde Østerbro-keeperen, der for alvor havde steppet op i anden halvleg.

Efter små fem minutters tillægstid lød det sidste fløjt fra kampens dommer, Lars Jedermann, og det videre avancement til kvartfinalen var en kendsgerning.

En fortjent sejr til B.93 over naboerne fra Fælledparken, og vi kan nu se frem til endnu et pokalbrag i Gjensidige Kvindepokalen.

NÆSTE KAMP OPGAVE ER VARDE IF

Lørdag 7. oktober er B.93 allerede tilbage i aktion, når de gæster Varde IF på Sydbank Stadion kl. 12.45.

Cheftræner Rasmus Good udtaler

- I dag var defensiven en stor kollektiv indsats, jeg tror ikke, jeg har set vores forreste spillere løbe så meget offensivt og defensivt.

- Vi tog et stort skridt i vores game management i første halvleg og spillede tæt på den perfekte første halvleg på kollektivt arbejde og i forhold til at ændre rytmen og at kontrollere kampen.

- Anden halvleg skal Østerbro have stor ros for, at de kæmper sig tilbage og lægger noget tryk, så jeg vil sige, at vi har en halvleg hver.

- Vi ved at pokalkampe har sit eget liv, og det havde denne kamp bestemt også, og jeg er meget glad for, at vi nu er i kvartfinalen i pokalturneringen, det var meget vigtigt for os.

- Nu forbereder vi os på Varde IF, som er en anderledes test, hvor vi også skal vinde for at komme tættere på at sikre os en plads i Kvalifikationsligaen.